Na Suchobu z kauzy Mýtnik je návrh na medzinárodný zatykač

0
Na snímke kukláči, ktorí obsadili hotel DoubleTree by Hilton pri bratislavskom zimnom štadióne v piatok 29. januára 2021 pri akcii Mýtnik. (Foto: TASR)

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal vo štvrtok 4.februára na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) návrh na vydanie európskeho a medzinárodného zatýkacieho rozkazu na podnikateľa Michala S. Pre televíziu Markíza to potvrdila hovorkyňa ŠTS v Pezinku Katarína Kudjaková.

Suchoba je obvinený v kauze Mýtnik spolu s Brhelom, ktorý sa dobrovoľne prihlásil a vypovedal, prokurátor mu určil väzobné stíhanie napriek tomu, že sa odvolával na psychické problémy.

Už predtým sa v cele ocitol Imrecze, bývalý riaditeľ Finančnej správy, ktorý je takisto obžalovaný v tejto kauze. .

Podľa portálu TV Markíza ani advokát Michala S. nevedel povedať, či sa plánuje vrátiť na Slovensko. „Vraj s ním už niekoľko dní nekomunikuje,” uvádzajú tvnoviny.sk. Portál ďalej konštatuje, že ak by naše súdy vydali na Michala S. zatykač, dostať ho na Slovensko môže byť zložité.

Podľa posledných správ sa mal M. Suchoba nachádzať v Spojených arabských emirátoch a s touto krajinou nemá Slovenská republika dohodu o vydávaní osôb, ani bilaterálnu zmluvu.


- Reklama -