Bratislava: Staré Mesto sa v nedeľu rozhodne, či v pondelok otvorí školy

0
starostka mestskej časti Staré Mesto Zuzana Aufrichtová (Foto: TASR)

Rozhodnutie, či bratislavské Staré Mesto otvorí začiatkom budúceho týždňa svoje materské a základné školy, by malo padnúť v nedeľu (7. 2.). Mestská časť sa tak rozhodne na základe dát z testovania na ochorenie COVID-19, záverov odborníkov a rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava. Samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.

“Mnohí sa nás pýtate, či v pondelok otvoríme v Starom Meste materské a základné školy. Poprosíme vás o trpezlivosť. Rozhodneme s rozvahou,” ubezpečuje mestská časť.

Samospráva poznamenáva, že obyvateľov priebežne testuje od 11. decembra minulého roka a má presný prehľad o stave a vývoji miery nakazenia ochorením COVID-19. Podotýka tiež, že je v kontakte s odborníkmi a koná v rozsahu svojich kompetencií. “Definitívne rozhodnutie vydá mestská časť ako zriaďovateľ v nedeľu poobede, najneskôr do 20.00 h,” doplnila samospráva. Informovať bude prostredníctvom webovej stránky, sociálnej siete či mobilnej aplikácie.  

Svoje školy v pondelok (8. 2.) neotvorí napríklad Ružinov, starosta Martin Chren poukazuje na súčasnú situáciu, ktorá je horšia ako v čase zatvárania škôl. Vyzval však všetkých, najmä rodičov, aby sa prišli cez víkend otestovať, aby mestská časť poznala reálny stav. Na základe neho sa môže rozhodnúť o individuálnom otváraní škôl od utorka (9. 2.). Najväčšia bratislavská mestská časť Petržalka informovala, že základné a materské školy otvorí najskôr v utorok, rozhodnutie bude závisieť od víkendového testovania.

- Reklama -