Baránek: Toto čo vláda práve predvádza… Takto sa nedá riadiť ani kultúrny dom

1
Politický analytik Ján Baránek (Autor: Facebook)

“Takto sa nedá riadiť ani kultúrny dom, nieto ešte štát. Oni si predsa nesmú vybavovať účty medzi sebou na úkor detí!” – komentuje pre ParlamentneListy.sk aktuálne dianie na Slovensku politický analytik Ján Baránek.

Je piatok podvečer. V pondelok sa podľa tlačoviek majú otvoriť školy, samosprávy ani školy – je to neuveriteľné – ale stále nemajú od vlády žiadne uznesenie, nevedia čo majú robiť, samosprávy nevedia plánovať odberové miesta, lebo otvorenie škôl by spustilo nával na odberových miestach cez víkend. Toto všetko v čase, keď je britská mutácia vírusu, ktorá je vysokoinfekčná, prítomná vo väčšine odobratých vzoriek. V každom prípade, nikto nevie v piatok podvečer čo má robiť, lebo informácie sú len z tlačoviek, nič záväzné.

Je to absolútny amaterizmus, je to nekompetentnosť, je to neodbornosť, je to neschopnosť riadiť. Určite je to prejav toho, že členovia vlády nemajú vo vláde čo robiť. Toto čo práve predvádzajú… Takto sa nedá riadiť ani kultúrny dom, nieto ešte štát. Oni si predsa nesmú vybavovať účty medzi sebou na úkor detí!

Premiér je v tejto kritickej situácii doma, nezúčastňuje sa na rokovaní vlády, lebo citujem: “chcem, aby si za rozhodnutím koalície stáli všetky strany koalície a neukazovalo sa prstom vždy len na mňa”. Toto sa vám zdá normálny a zodpovedný postoj predsedu vlády?

Nie je to normálne, isteže. Ale on robí samé nenormálne veci: rozpráva francúzskemu prezidentovi Macronovi, že ho ostrihala dcéra nožničkami na papier, nie je normálne, aby obvinil svojho ministra zo smrti vyše 4 000 ľudí a nechal ho vo vláde a takisto nie je normálne, aby sa počas dôležitého pandemického rozhodovania v núdzovom stave alibisticky zavrel doma a vyviňoval sa v prípade potreby. On je šéf exekutívy, nech si to uvedomí, nie je predseda občianskeho združenia.

Ďalšou významnou vecou, kde vláda nekoná ako tvrdila, je liek ivermectin. Napriek tomu, že minister zdravotníctva uviedol, že ho budú môcť predpisovať aj všeobecní lekári pacientom na predpis, v lekárňach po ňom niet stopy a podľa šéfa Slovenskej lekárnickej komory ani nebude. Je to liek, na ktorý mnohí čakajú s nádejou, pretože podľa štúdií má účinnosť ako prevencia aj ako skorá liečba covid-19. Ale niet ho...

Ak je pravda, že ten ivermectín je liečivý, tak toto je zločin. Nič iné. Špinavý kšeft nejaký a zločin. A takisto nie som si i stý, či dôvodom výmeny riaditeľa Východoslovenského ústavu pre kardiovaskulárne choroby nie je práve to, že liečil ivermectínom. To by som rád vedel od týchto bláznov. A viete čo, ja sa pýtam – prečo prezidentka mlčí? Už dávno mlčať nemala. Či už v prípade školákov, vzdelávania, alebo aj lieku, ktorý chcú ľudia využívať pri liečbe svojho zdravia a majú mať na to právo.

Máte na to ticho hlavy štátu nejaké vysvetlenie?

Možno chce zasa kandidovať a spolieha sa na ich podporu a preto si ich nechce pohnevať. Ale ona je prezidentkou občanov, nie politických strán, má zastupovať práva občanov tohoto štátu, či už na liečbu, alebo vzdelávanie, alebo ochranu zdravia.

Dnes sa zverejnili hárky na referendum o predčasných voľbách. Hlas-SD aj Smer-SD vyzývajú ľudí na podpisy. Myslíte, že sa im podarí vyzbierať 350 000 hlasov a voľby reálne budú?

Ja si myslím, že keď to takto bude pokračovať, určite sa vyzbiera dostatok podpisov.

- Reklama -

1 komentár

  1. Baran_ek Ideš, ty to dáš!!! Doteraz si kopal do Strany Smer SD a Fi_ca. Tak teraz pre zmenu môžeš do OĽaNO a toho ich zlodeja a plagiátora Mat_oviča!!!

Comments are closed.