Fico: Žiga je najvplyvnejší človek v Hlase

0
Peter Žiga (Autor: TASR)

Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Žiga je najvplyvnejším človekom v novej mimoparlamentnej strane Hlas-SD, bez neho sa líder strany Peter Pellegrini nevie pohnúť. Na adresu bývalých kolegov to skonštatoval predseda Smeru-SD Robert Fico. Novinárom to uviedol v reakcii na stredajšiu akciu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s krycím názvom Drevo, počas ktorej mali zasahovať aj vo firme Žigu.

“Absolútne najvplyvnejším človekom v novej strane Hlas-SD je Peter Žiga, bez neho sa Peter Pellegrini nevie pohnúť. Takže ak niečo máte, obráťte sa na pána Pellegriniho,” reagoval Fico pred novinármi. Doplnil, že treba vnímať posuny na politickej scéne aj v tomto prípade. “Pellegrini je Žigov človek, Žiga nie je Pellegriniho človek,” doplnil.

Žigov stranícky kolega poslanec Richard Raši reagoval, že Žiga je v spoločnosti Taper len spoločníkom, ako verejný funkcionár nefiguruje v jej manažmente. Dodal, že Žiga má jeho dôveru. Verí v zákonnosť postupov polície, prokuratúry i súdov.

Viaceré médiá v súvislosti s akciou NAKA v stredu ráno informovali, že ide o zásah v bratislavskom hoteli Aston, kde sídli spoločnosť Taper, ktorá má byť rodinným podnikom bývalého ministra hospodárstva a životného prostredia Petra Žigu. Ten bol súčasťou kabinetu za stranu Smer-SD, sedel vo Ficovej a neskôr aj Pellegriniho vláde.

- Reklama -