Raši bráni Žigu. V Taperi je vraj len spoločníkom

0
Opoziční poslanci Peter Žiga (vpravo) a Richard Raši (obaja Smer – SD) s ochrannými rúškami na tvári počas schôdze NR SR (Autor: TASR)

Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR a exminister Peter Žiga je v spoločnosti Taper len spoločníkom, ako verejný funkcionár nefiguruje v jej manažmente. Vyhlásil to jeho stranícky kolega z mimoparlamentnej strany Hlas-SD a poslanec Richard Raši. Dodal, že Žiga má jeho dôveru a platí prezumpcia neviny. Poslanec to uviedol v reakcii na stredajšiu akciu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s krycím názvom Drevo.
     

 “Z informácií, ktoré máme, pán Žiga ako verejný funkcionár vo firme nemôže pôsobiť v manažmente ani vo výkone. Je tam len spoločníkom a táto firma má vlastný manažment. Nemám k tomu žiadne bližšie informácie, počkáme si, aké budú výsledky. Veríme v zákonnosť postupov polície, prokuratúry, súdov,” reagoval Raši na tlačovej konferencii v parlamente.
    

  NAKA vykonáva v stredu na celom území Slovenska zaisťovaciu akciu s krycím názvom Drevo. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka s tým, že viac informácií v súčasnosti nie je možné poskytnúť.
     

Viaceré médiá v stredu ráno informovali, že ide o zásah v bratislavskom hoteli Aston, kde sídli spoločnosť Taper, ktorá má byť rodinným podnikom bývalého ministra hospodárstva Petra Žigu.

- Reklama -