Remišová: SMS “priepustky” sú ako Potemkinova dedina

0
vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Foto: TASR)

Vicepremiérka a predsedníčka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová vyhlásila, že ich strana určite nepodporí návrh zavedenia kontroly zákazu vychádzania prostredníctvom SMS. Uviedla to na sociálnej sieti s tým, že “nepokladám za správne, aby sme hneď prechádzali na najradikálnejšie návrhy, hoci sme nevyčerpali iné opatrenia.”

Systém kontroly občanov cez povolenia sms správou je podľa Remišovej “potemkinova dedina”, navyše nevymožiteľná. “Je zákonná povinnosť vlastniť mobil? Nie je, každý chytrák sa takto vyhovorí. Čo to zmení? Nič. Idem k starým rodičom? Áno, nevládzu, nesiem im nákup. Rozčuľovať občanov takýmito nápadmi v napätej situácii je zbytočné a neefektívne, skôr treba zavádzať konštruktívne návrhy ako napríklad respirátor zdarma pre starších a zraniteľných,” uviedla Remišová.

Koaličná strana SaS si taktiež nevie predstaviť technickú realizáciu zámeru sprísniť zákaz vychádzania formou SMS správ. Ako uviedla v reakcii predsedníčka Výboru Národnej rady SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS), užitočnejšie by bolo zlepšiť dohľadávanie kontaktov a vyhľadávať ohniská nákazy.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) v pondelok načrtol, že zákaz vychádzania by sa mohol sprísniť, a to formou SMS správ. “Ľudia si pošlú SMS vzhľadom na nejakú výnimku, ktorú budú požadovať, a centrála im odošle naspäť správu, ktorá im povolí porušiť zákaz vychádzania na určitý čas, ktorý budú potrebovať na tento úkon,” uviedol.

- Reklama -