Fico: Pokusom o samovraždu Moniky Jankovskej by sa mal zaoberať aj parlamentný výbor

0
Robert Fico, predseda strany Smer-SD. Foto: TASR

Parlamentný výbor pre obranu a bezpečnosť by mal prešetriť pokus o samovraždu väzobne stíhanej bývalej sudkyne Moniky Jankovskej. Mal by podniknúť rovnaké kroky, aké urobil v prípade samovraždy policajného exprezidenta Milana Lučanského. Vyzval na to predseda strany Smer-SD a poslanec Národnej rady (NR) SR Robert Fico.

Výbor by mal podľa Fica presne zistiť, čo sa stalo, a poznať dôvody, ktoré viedli Moniku Jankovskú k pokusu o samovraždu. Pripomenul, že ide o osobu, ktorá je mediálne sledovaná a je predmetom verejnej diskusie.

Z preventívneho dôvodu sa eviduje incident väzobne stíhanej Moniky Jankovskej ako pokus o samovraždu. Po pondelkovom rokovaní vlády SR to uviedla ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí) s tým, že z vyjadrení obvinenej takýto zámer nevyplýva. V tejto súvislosti zriadila komisiu na preskúmanie postupov Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS).

Kolíková dodala, že lieky, ktoré boli Monike Jankovskej takto poskytované, by nemali ani pri nadmernom požití spôsobiť vážne ohrozenie zdravia. Monika Jankovská je podľa ministerky momentálne hospitalizovaná v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

- Reklama -