Košice: V nedeľu zaznamenali mieru pozitivity 0,77 percenta

0
Testovanie. Foto: TASR

 Miera pozitivity v Košiciach počas druhého kola skríningového testovania na ochorenie COVID-19 dosiahla v nedeľu 0,77 percenta. Odberové tímy vykonali 32.358 testov a odhalili 252 pozitívnych prípadov. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Fabian.

Ako uviedol, dokopy v rámci druhého kola skríningu od stredy (27. 1.) vykonali v Košiciach 83.435 testov. Tie odhalili 754 pozitívnych, čo predstavuje 0,9-percentnú pozitivitu.

“Mobilná odberová jednotka vykonala v útulkoch, nocľahárňach a v krízových centrách počas víkendu (30. 1. – 31. 1.) dokopy 567 testov, pričom pozitivita sa nepotvrdila ani u jedného z klientov. Vďaka včasnej izolácii niekoľkých prípadov počas minulých testovaní situácia v týchto komunitách je pod kontrolou a mesto neustále dohliada na prísne dodržiavanie všetkých opatrení,” uviedla viceprimátorka Lucia Gurbáľová.

Podľa primátora Jaroslava Polačeka skríning bude pokračovať v pondelok (1. 2.) a v utorok (2. 2.) na vybraných piatich odberových miestach.

“Pre Košičanov je to štvrté kolo testovania, zdá sa, že sa to trocha zlepšuje, ale stále to nie je to, čo očakávame. V prípade, že sa spustí COVID-automat, vyzerá to, že Košice sa len tak ľahko testovania nezbavia,” povedal Polaček s tým, že sú pripravení aj na prípadné ďalšie testovanie.
      

- Reklama -