O návrhu väzobne stíhať exšéfa Finančnej správy Imreczeho rozhodne súd dnes

0
František Imrecze (Foto: TASR)

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) sa začne v nedeľu od poludnia zaoberať návrhom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na väzobné stíhanie bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho a ďalších troch osôb zadržaných v rámci policajnej akcie Mýtnik.

Výsluch Františka Imreczeho začne o 13.00 h na ŠTS v Pezinku, keď prokurátor mu navrhuje väzbu zo všetkých troch dôvodov, a to možného pokračovania v trestnej činnosti, z dôvodu úteku i možného ovplyvňovania svedkov. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

František Imrecze, bývalý šéf IT sekcie Finančnej správy Milan Grega a Jana Rovčaninová sú stíhaní za obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, podnikateľ Peter Brhel za zločin prijímania úplatku. Informovala o tom hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Ostatné osoby zadržané počas akcie Mýtnik boli prepustené na slobodu.

Národná kriminálna agentúra zadržala v rámci piatkovej (29. 1.) akcie Mýtnik bývalého šéfa Finančnej správy SR Františka Imreczeho a ďalších osem osôb.

- Reklama -