Brhelová: Zásah NAKA v prípade jej otca považuje za neprimeraný

0
(Foto: Polícia SR)

Dcéra zadržaného Petra Brhela Barbora Brhlová považuje piatkový (29. 1.) zásah Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) voči jej otcovi za neprimeraný. Barbora je neter Jozefa Brhela, oligarchu, ktorý je spájaný so Smerom. Barbora Brhelová sa obracia so sťažnosťou na Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) a príslušné orgány.
     

 “Ja verím v spravodlivosť, tak som bola vychovaná, preto dôrazne žiadam, aby bol celý postup všetkých zúčastnených policajtov prešetrený,” uviedla v sťažnosti.
     

 NAKA zadržala v rámci piatkovej akcie Mýtnik aj bývalého šéfa Finančnej správy SR Františka Imreczeho a ďalších sedem osôb. Jeden z nich bol jej otec.

NAKA sa však oveľa viac zaujíma o jej strýka, ktorý sa začal angažovať v polovici 90. rokov 20. storočia. Počas vlády Vladimíra Mečiar bol štátnym tajomníkom na ministerstve hospodárstva. Bol poslancom za HZDS v rokoch 1998 – 2OO6. Poslaneckého mandátu sa vzdal v roku 2003, v tom roku tiež opustil HZDS a zakladal stranu Ľudová únia.

Neskôr sa jeho meno začalo spájať so stranou Smer – SD, hovorilo sa, že je jej akcionárom.

Brhel svoje podnikanie časom rozšíril o sektory IT, energetiky a obranného priemyslu.

Majetok Brhela a jeho rodiny bol v roku 2019 odhadovaný na 200 miliónov eur. Aktíva jeho spoločností sa v roku 2019 odhadovali asi na 1,4 miliardy eur.

- Reklama -