Kauza Lučanský v Reportéroch mala šokujúci výstup

0
generál Milan Lučanský (Autor: TASR)

Ako prebieha vyšetrovanie smrti bývalého policajného prezidenta Lučanského?  Ministerka spravodlivosti Kolíková absolútne nepripúšťa cudzie zavinenie. Odmieta ho aj generálny prokurátor Žilinka. Ale: “Lekárske záznamy sme ukázali nezávislému traumatológovi… ide o typický úraz po bitke, po dobre mierenom údere…” vyhlásila reportérka RTVS na margo zranenia Lučanského oka, ku ktorému vraj došlo potknutím sa o šľapku.

Téme tragického úmrtia generála Milana Lučanského sa venovala tento týždeň verejnoprávna RTVS vo svojej relácii Reportéri. Zaujímavosťou je, že v reportáži dali priestor aj Milanovi Žitnému, ktorého vyjadrenia značne polarizovali spoločnosť. Ešte zaujímavejším výstupom príspevku však bolo vyjadrenie nezávislého lekára, ktorý pre verejnoprávnu RTVS povedal, že zranenia Lučanského boli s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobené cudzím zavinením. 

Kompetentní koaliční politici, vrátane ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) pritom túto verziu opakovane vylúčili. Rovnako cudzie zavinenie odmietol aj generálny prokurátor Maroš Žilinka či väzenskí funkcionári. “Lekárske záznamy sme ukázali nezávislému traumatológovi. Ten nám povedal, že ide o typický úraz po bitke, po dobre mierenom údere do oka. Podľa neho existuje len malé percento, že by poranenie vzniklo pri páde,” informovala reportérka RTVS. Pripájame reportáž relácie Reportéri.

- Reklama -