Krajčí: Na očkovanie sa už môžu hlásiť aj seniori nad 75 rokov

0
minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) Foto: TASR

Zaočkovať sa proti novému koronavírusu môžu už aj Slováci nad 75 rokov. V utorok o tom na sociálnej sieti informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO). Registrovať ich môžu prípadne ich príbuzní či praktickí lekári.
     

 “Hneď, ako bude k dispozícii dosť vakcín, plánujeme v krajských mestách otvoriť aj veľkokapacitné očkovacie centrá. Každý týždeň zväčšujeme našu sieť a kapacity, zlepšujeme naše služby pre vás. Aj preto dnes otvárame očkovanie pre ďalšiu kategóriu ľudí, seniorov nad 75 rokov,” uviedol šéf rezortu zdravotníctva.

Prihlásiť sa môžu cez formulár korona.gov.sk alebo v prípade potreby využiť aj telefonickú službu call centra rezortu zdravotníctva 0800 174 174, zo zahraničia možno využiť číslo +421 270 074 174. Okrem registrácie na očkovanie poskytuje infolinka ministerstva aj informácie k aktuálnym opatreniam. Zavolať na tieto čísla je možné aj pri zmene termínu očkovania, ale aj testovania, v rámci odberných miest v pôsobnosti regiónu.

Krajčí komentoval, že Slovensko má na tento rok nakontrahovaných viac ako 15 miliónov vakcín a k tomu objednaných ešte ďalších 4,8 milióna vakcín od výrobcov, ktorí ich momentálne len klinicky testujú.

K utorku má Slovensko zaočkovaných 102.692 obyvateľov. K dispozícii je 37 vakcinačných centier a funkčných je 17 mobilných očkovacích tímov pre očkovanie seniorov v zariadeniach sociálnej starostlivosti.

- Reklama -