Mexiko: Ľudia kradnú fľaše s kyslíkom, aby sa postarali o svojich blízkych

0

Mexiko v utorok zaznamenalo 1584 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19 za ostatných 24 hodín, čo je najvyšší denný nárast od začiatku pandémie. Informovala o tom agentúra AP.
      V krajine zaznamenali i ďalších 18.894 prípadov nákazy. Od začiatku pandémie infekciu potvrdili u viac ako 1,6 milióna ľudí.

      

Koronavírus si v Mexiku vyžiadal už 142.832 úmrtí, čo je štvrtý najvyšší počet obetí zo všetkých krajín sveta po USA, Brazílii a Indii.
     

 V Mexiku stúpa počet krádeží fliaš s kyslíkom, píše AP. Úrady oznámili, že ozbrojený muž vtrhol v utorok okolo poludnia do nemocnice v štáte Sonora na severozápade Mexika a odcudzil niekoľko fliaš s kyslíkom. Strelnou zbraňou pri tom ohrozil zamestnanca nemocnice. Podobnú krádež hlásili aj v pondelok v meste Tultepec ležiacom severne od metropoly Mexiko.
      

Mnohé z nemocníc v krajine sú preplnené a preto sa veľa rodín rozhodlo starať sa o svojich nakazených príbuzných doma a podávať im kyslík, píše AFP. Úrady však ľudí vyzvali, aby vrátili fľaše s kyslíkom, ktoré už nepotrebujú – pretože v nemocniciach je týchto fliaš nedostatok.

- Reklama -