Lintner: Vírus SARS-CoV-2 je aj v iných krajinách. Ale vlády sú normálne. Tu sa chce zvracať

0
Ľubomír Lintner, publicista, komentátor (Autor: Archív PL)

Vláda enormne napína strunu pri riešení covid-19. Je o tom presvedčený politický komentátor Ľubomír Lintner. Na sociálnej sieti sa zamyslel, ako už má človek vnímať to čo ministri predvádzajú tento týždeň, keď kvôli pandémii 4x rokovala vláda a raz rokovanie zrušila a výsledky nie sú… Tu je celý jeho status.

“Toto je už situácia, že keby sa takýto týždeň so štyrmi rokovaniami vlády a jedným zrušeným rokovaním udial v normálnej krajine, tak ľudia už vybuchnú. A keď ľudia s realistickým vnímaním diania sledujú, že šef SaS R. Sulík dáva jasné signály, že je proti plošnému testovaniu, dnes dokonca líderka Za ľudí V. Remišová so skupinou poslancov pred rokovaním vyhlásila, že je proti plošnému testovaniu, tak by tí realisticķí ľudia čakali, že od príčetných ľudí v koalícii sa dozvedia jasný výsledok. Nedozvedeli! A tak blúdia sociálnymi sieťami a pevný bod neponúkajú ani žiadni koaliční poslanci. Naopak, sami sa pýtajú, čo sa myslí tým novým termínom – skríning..

Toto je vláda, ktorá pri preberaní dekrétov od prezidentky vlani 21. marca ústami I. Matoviča deklarovala nasledovné: “”Spoločne sa zaväzujeme vám, pani prezidentka, a rovnako všetkým občanom SR, že budeme vládnuť otvorene a budeme ľuďom vždy hovoriť úplnú pravdu. Budeme vláda, ktorá bude ľuďom načúvať, vláda, ktorá bude vládnuť s ľuďmi a pre ľudí.” V scenári komédie by si režisér poznamenal, že niekto z protagonistov na javisku by sa mal začať smiať.

Toto však nie je komédia. Toto je slovenská realita. Vláda sa hrá s ľuďmi ako mačka s myšou. Nemôže sa všetko zakrývať ochranou verejného zdravia. Vírus SARS-CoV-2 a Covid 19 je aj v iných krajinách. Ale vlády sú normálne. Tu sa chce zvracať. Vážení, strašne napínate strunu.”

- Reklama -