Kolíková: Verím, že v sobotu (16.1.) budeme jednotní, hodnotí rokovanie vlády SR

0
Na snímke ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Foto: TASR)

Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí) verí, že sa v sobotu (16. 1.) podarí nájsť vláde pre všetky strany dobré riešenie súčasnej pandemickej situácie a možností testovania. “Verím, že v tom výsledku budeme jednotní,” povedala po piatkovom mimoriadnom rokovaní vlády.

Nemyslí si zároveň, že komplikované rokovanie je potrebné vnímať negatívne, vzhľadom na zložitosť situácie. “To, že sa tým vláda toľko zaoberá, znamená, že v tom chceme nájsť zhodu,” uviedla. Atmosféru na rokovaní označila za konštruktívnu.

Kolíkovej kolegyňa v kabinete a líderka strany Za ľudí Veronika Remišová predpoludním kritizovala spôsob rokovania a to, že materiály dostali ministri až priamo na rokovaní. Odmietavo sa vyjadrila aj k niektorým návrhom, ktoré im v piatok predložili, upozornila, že je neprijateľné, aby pobyt 11-ročných detí vonku bol podmienený negatívnym testom.
      

Za ľudí preferuje viac mobilných odberových miest i podporu dobrovoľného pravidelného testovania vo firmách.
      

Minister hospodárstva a podpredseda vlády SR Richard Sulík (SaS) po rokovaní uviedol, že sa ministri “priblížili k rozumnému kompromisu”. V piatok majú dostať návrh finálneho uznesenia vlády, ktorý budú schvaľovať v sobotu popoludní.

- Reklama -