ZMOS pripravil manuál pre samosprávy na rezervačný systém pre očkovanie

0
Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto. (Autor: Martin Kovář)

Združenie miest a obcí Slovenska poskytne samosprávam možnosť využívať rezervačný systém na pomoc pri testovaní obyvateľov. “Smart riešenie uľahčí prihlasovanie ľudí na testovanie, plánovanie testovania pre samosprávy a výrazne zvýši bezpečnosť a efektivitu samotného testovania,“ priblížil predseda združenia Branislav Tréger.

Systém umožňuje rovnomerné rozloženie záujemcov o testovanie  počas testovacích hodín. Každý občan si sám vyberie pre neho vhodný voľný termín a čas a dostaví sa bez potreby čakania v radoch. Ľudia budú mať v potvrdzovacích mailoch aj všetky potrebné informácie ohľadne testovania. Záujemca o testovanie vie dopyt na termín kedykoľvek zrušiť, čím ho neblokuje a automaticky sa termín uvoľní pre iného záujemcu. “Systém je veľmi jednoduchý a intuitívny. Na rezerváciu stačí záujemcovi 15 sekúnd. Samosprávam umožní do desiatich minút prvotné nastavenie systému a služieb, aby bolo možné systém plnohodnotne začať používať pre jedno testovacie stredisko,“ doplnil Tréger, ktorý ocenil fakt, že aplikácia je darom súkromnej firmy ako prejav spoločenskej zodpovednosti.
      

Rezervačný systém ušetrí nielen finančné prostriedky na plánovanie testovania, zníži administratívnu záťaž, zároveň aj zamedzí dlhým radom v chladnom zimnom počasí a výrazne tak zvýši bezpečnosť ľudí pri testovaní nielen pred infekciou koronavírusom, ale aj inými chorobami, ktoré v tomto období hrozia,“ približuje prínos Jozef Žarnovičan zo spoločnosti Bookio.
     

 Cez systém sa jednoducho rezervujú aj neskúsení užívatelia internetu. “Mestá a obce si môžu zriadiť telefonickú linku, kde v priebehu pár sekúnd zarezervujú v systéme termín ľuďom, ktorí nemajú k internetu prístup,“ dodal Žarnovičan.
     

 ZMOS najneskôr do konca najbližšieho víkendu pripraví k systému užívateľský manuál s inštruktážnym videom.

- Reklama -