Študentku Linh zrazila na prechode pre chodcov bývalá miska Kralevich. Žilinka dáva preskúmať zákonnosť trestného konania vo veci

0

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka dal preskúmať zákonnosť a plynulosť trestného konania vo veci tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala 21. septembra 2020 v Bratislave na Tomášikovej ulici. TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

“Po náraze motorového vozidla zahynula mladá študentka Linh,” doplnila hovorkyňa s tým, že generálny prokurátor uložil povinnosť preskúmať okolnosti trestného konania prokurátorovi trestného odboru GP SR.

Polícia ešte v septembri informovala, že pri dopravnej nehode zahynula 18-ročná chodkyňa. Auto mala šoférovať 35-ročná vodička, pričom k zrážke prišlo na priechode pre chodcov.

Daniela Kralevich sa doposiaľ rodine ani len neospravedlnila.

Tragédii sa venovali viaceré médiá a podľa očitých svedkov, Daniela Kralevich ani nevystúpila z auta, aby poskytla prvú pomoc 18 ročnej študentke. Na pomoc, kým prišla sanitka, pribehli a pomáhali okoloidúci.

Po tejto nehode sa Daniela K. odmlčala na sociálnych sieťach, avšak po takmer štyroch mesiacoch sa rozhodla prehovoriť– a zase ani slovko ľútosti nad tým, že zmarila mladý život.

Naopak, začala útočiť:  ,,Prečo nenapísali dĺžku brzdnej dráhy? Prečo nezverejnili fotky s nakreslenou dráhou? Prečo nezverejnili, že som mala negatívnu dychovú skúšku? Prečo nezverejnili fotku prednej časti auta? Prečo sa v tomto štáte cielene poškodzuje meno?“, rozčuľovala sa na sociálnej sieti na médiá.  

Daniela K. doteraz jazdí na svojom luxusom aute.

- Reklama -