Matematik Kollár: Celoplošné testovanie je momentálne neefektívne… Pre samoľúbosť zbytočne zomierajú ľudia!

0
matematik Richard Kollár (Foto: youtube)

Vedci nevedci, testovať sa bude! Tak nejako sa správa premiér Matovič, ktorý ignoruje aj s ministrom zdravotníctva Krajčím názory lekárov aj vedcov na celoplošné testovanie. Odborníci sú už z toho častokrát znechutení a unavení. Najnovšie zhrnul realitu o testovaní na sociálnej sieti matematik Richard Kollár, ktorý sa pýta: “dokedy to bude pokračovať? Nezvládame to.”

“Zhrniem to pomerne stručne. V auguste – septembri vedci a odborníci tvrdili, že je potrebné čo najskôr a čo najviac posilniť trasovanie a testovanie ľudí, lebo sa nám rýchlo situácia vymkne z rúk a potom ju už nebudeme stíhať riešiť vôbec. Na tlačovkách sme sa dozvedeli, že sú to múdrosráči, a hlavný hygienik všetkým vysvetlil, že všetko je v poriadku a stíha sa,” píše matematik Kollár na sociálnej sieti.

Čo sa dialo v októbri? “vedci a odborníci jednotne tvrdili, vrátane konzília odborníkov, že plošné testovanie nič nerieši a o pár týždňov budeme tam isto a bude ťažšie neskôr vymáhať opatrenia, keďže ľuďom sľubujeme a rozdávame priepustky na slobodu. A že treba rázne konať, lebo bude veľmi zle. Na tlačovkách sme sa dozvedeli, že sme kuvici, veci nerozumieme a že atómová bomba všetko vyrieši,” uvádza Kollár.

November. “Od polovice novembra do konca roka vedci a odborníci apelovali na to, že treba rýchlo konať, lebo nám začnú kolabovať nemocnice a zomierať denne stovky ľudí na COVID alebo na nedostupnosť zdravotníctva. Že opatrenia sú nedostatočné. A že môžeme byť časom opäť na prvom mieste na svete, len na inom konci. Na tlačovkách sme sa dozvedeli, že všetko ide podľa plánu, reprodukčné číslo je 0.7, vyzerá, to na svetlé zajtrajšky. A že kuvici ďalej kuvikajú, lebo sú nespokojní, že ich nik nepočúva.”

Je január 2021, lockdown, nemocnice pred kolapsom, lekári a sestry sa sťažujú na únavu, prepracovanosť. Matematik Richard Kollár ho vidí takto. “V januári vedci a odborníci opäť vysvetľujú, že celoplošné testovanie je momentálne neefektívne a neprinesie žiadaný výsledok a na mnohých miestach môže rôznym spôsobom poškodiť. Že treba prioritne zaočkovať malé percento tých zdravotne najohrozenejších (cca. 4% populácie), a tak uľavíme nemocniciam a zachránime veľa životov. Na tlačovkách sa dozvedáme, že odborníci tancujú nad hrobmi, spôsobili vlastne všetky tieto problémy a všeobecne brzdia skvelým myšlienkam tým, ktorí sa celý čas snažia veci riešiť správne. A že je jedno, či zaočkujeme 3% alebo 7%. Je to jedno. Je to jedno. Je to jedno. Takže, dokedy to bude pokračovať? To budeme naozaj skúšať nezmysly až kým sa ukáže, že geniálny vodca mal celý čas pravdu a ostatní by mali ísť kopať hroby, vrátane členov odborného konzília ministerstva zdravotníctva? Ješitnosť je sama o sebe veľmi zlá vlastnosť, ale takúto kombináciu by asi nevymyslel nik. Kvôli tejto ješitnosti zbytočne zomierajú ľudia. Dosť!#nezvladameto (ani náhodou to nezvládame),” uzatvára R. Kollár svoj názor na sociálnej sieti.

- Reklama -