Matovič sa vzdá svojho titulu, len ak tak urobí aj minister školstva

0
premiér SR Igor Matovič a vpravo minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (Foto: TASR)

Keďže sme v tom s pánom ministrom školstva spolu, urobím presne to isté, čo urobí minister školstva. Premiér SR Igor Matovič (OĽANO) to uviedol v reakcii na výzvu Študentskej rady vysokých škôl (ŠRVŠ), aby sa vzdal magisterského titulu.
      

Výzva prišla po tom, ako sa svojho postu vzdala rakúska ministerka práce a rodiny Christine Aschbacherová, ktorá odpisovala vo svojej dizertačnej práci. Jej prístup premiér označil za “inšpiratívny”. Ďalej uviedol, že by si diplomovú prácu najradšej napísal ešte raz.
     

 ŠRVŠ doručila premiérovi spolu s výzvou aj predpripravené tlačivo, ktoré postačuje podpísať, osvedčiť podpis a poslať rektorovi Univerzity Komenského v Bratislave.

O Matovičovej diplomovke informoval ako prvý denníkn. Denník zverejnil, že študent Matovič odpisoval prácu z dvoch kníh a v roku 1998 ju odovzdal ako svoje dielo.

Premiér sa potom na svojom statuse kajal, dokonca uviedol, že by mal pre medializované informácie o svojej diplomovke prísť o titul.

Situáciu však naďalej zľahčoval, keď sa akože ospravedlnil všetkým poctivým študentom, ktorí dokázali vyštudovať bez jediného odpisovania, našepkávania a iných „fintičiek“.

Medzičasom parlament prijal novelu, ktorá umožňuje absolventovi od 1. januára 2021 vzdať sa nadobudnutého titulu.

- Reklama -