Rusi si v Prahe urobili párty. Zasahovali ťažkoodenci

0

Policajní ťažkoodenci zasahovali v sobotu večer voči účastníkom nelegálnej párty v centre Prahy, na ktorej sa – v rozpore s platnými epidemiologickými opatreniami – zúčastnili desiatky ľudí. Informoval o tom server Novinky.cz.
      

K policajnému zásahu došlo na Melantrichovej ulici, ktorá sa nachádza v pražskom Starom meste. Na nelegálnom večierku bolo niekoľko desiatok prevažne mladých ľudí, z ktorých mnohí hovorili s ruským prízvukom.
      

O akcii sa dozvedela polícia, ktorá na miesto vyslala niekoľko desiatok príslušníkov vrátane členov Špeciálnej poriadkovej jednotky. Na mieste zasahovali aj pracovníci pražskej cudzineckej polície.
     

 Policajti vyviedli všetkých účastníkov von na ulicu, kde ich legitimovali. Tých, ktorí nedokázali hodnoverne preukázať svoju totožnosť, predviedli na policajnú stanicu. Mnohí z účastníkov priamo na mieste zaplatili policajtom udelené pokuty.
      

V Českej republike pribudlo v sobotu 8406 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom. Počet aktívnych prípadov tak vzrástol na viac ako 160.000. V krajine pre nepriaznivú epidemiologickú situáciu už 12. deň platí najvyšší, piaty stupeň pohotovosti.
      

Najvážnejšia situácia je v okresoch na západe, severe a severovýchode Českej republiky: Cheb, Trutnov, Náchod, Rychnov nad Kněžnou, Hradec Králové, Ostrava či Opava.
      

- Reklama -