V Jávskom mori sa zrútilo indonézske dopravné lietadlo

0
boeing 747, ana, all nippon airways
ilustračná snímka. Foto: WikimediaImages, Pixabay

Dopravné lietadlo indonézskej leteckej spoločnosti Sriwijaya Air havarovalo v sobotu v Jávskom mori neďaleko ostrova Laki. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na indonézsky spravodajský server detik.com.

“Nadmorská výška lietadla linky č. SJ182 spoločnosti Sriwijaya Air približne štyri minúty po odlete klesla za necelú minútu o viac než 10.000 stôp (vyše tri kilometre),” uviedol letecký portál FlightRadar, z ktorého cituje TASS.

Presný počet pasažierov na palube lietadla typu Boeing 737-500 nie je známy, agentúra AP píše o 62 ľuďoch, nemecká stanica Deutsche Welle a čínska tlačová agentúra Sinchua o 59-tich.

Záchranári vo vodách na severe od Jakarty našli trosky, avšak zatiaľ nie je potvrdené, či pochádzajú zo stroja letiaceho na linke SJ182, informuje agentúra Reuters.

“Lietadlo… smerujúce z Jakarty do Pontianaku (na ostrove Borneo) s číslom letu SJY182 stratilo kontakt,” uviedla hovorkyňa rezortu dopravy Adita Irawati. “Naposledy nadviazalo kontakt 14.40 h (08.40 h SEČ),” dodala. Let zvyčajne trvá 90 minút, píše AFP.

Prípadom sa zaoberajú záchranári, ako aj indonézsky Národný výbor pre bezpečnosť dopravy, uviedla ďalej Irawati.

- Reklama -