Krajniak reaguje na Pellegriniho: To myslí vážne?

0
Milan Krajniak (Sme rodina) Foto: TASR

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) považuje výzvy lídra mimoparlamentnej strany Hlas-SD Petra Pellegriniho na nepredĺženie núdzového stavu a postupné otváranie prevádzok za nezodpovedné a život ohrozujúce. Uviedol to v stredu na tlačovom brífingu.
      

V tejto súvislosti odporučil ľuďom, aby sa pozreli na vyjadrenie Pellegriniho z jari 2020, keď boli na Slovensku len desiatky nakazených. „Vtedy považoval za oprávnené, aby sme uzavreli ekonomiku a aby platil na Slovensku núdzový stav,“ zdôraznil.
      

Verejnosť si to musí podľa Krajniaka vyhodnotiť sama, keď niekto vyzýva „aby sme zvoľňovali opatrenia alebo dokonca dáva trestné oznámenia za to, že chránime životy ľudí na Slovensku“.
      

V rámci boja s pandémiou nového koronavírusu vyzval na spoluprácu naprieč politickým a názorovým spektrom. „Buď budeme všetci držať spolu a dodržiavať to, na čom sa dohodneme – my sme už na Orave videli, že to malo veľký zmysel -, alebo sa z toho nedostaneme,“ poznamenal.
     

 Pellegrini avizoval, že strana Hlas-SD podá v najbližších dňoch trestné oznámenie na premiéra Igora Matoviča (OĽANO) a členov vlády pre podozrenie zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa i trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby.

- Reklama -