Bratislava: Nemocnica sv. Michala spustila očkovanie, prvú vakcínu dostal Mikulec

0
minister vnútra Roman Mikulec (Foto: facebook R.Mikulca)

Univerzitná nemocnica – Nemocnica sv. Michala, ktorá patrí pod Ministerstvo vnútra (MV) SR, začala v utorok očkovať proti ochoreniu COVID-19. Prvým zaočkovaným bol minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO). Svojím príkladom chce motivovať aj ostatných, aby sa zapojili do účinného boja s vírusom. Informovala o tom riaditeľka tlačového odboru MV SR Barbara Túrosová.

„Som nesmierne rád, že môžeme využiť doteraz najefektívnejšiu zbraň proti vírusu, ktorý nás už takmer rok drží v šachu. Rád by som svojím príkladom pomohol rozptýliť pochybnosti u tých, ktorí očkovanie ešte stále zvažujú,“ uviedol minister.

Nemocnica najprv zaočkuje svoj zdravotnícky personál. “Nasledovať budú tí, ktorí sú naďalej pripravení byť v prvej línii – príslušníci Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru, príslušníci záchranných zložiek MV SR a kritickej infraštruktúry,” skonštatovala Túrosová.

Denne by mohlo absolvovať očkovanie 200 až 250 ľudí. Na tento účel vyčlenili 14 zdravotníkov. Aktuálne má nemocnica k dispozícii 3900 kusov vakcíny. Ďalšia bude dodávaná v týždenných intervaloch a očkovanie bude prebiehať podľa požiadaviek počas celého roka.

„Sme jedna z prvých nemocníc na Slovensku, ktorá dokázala rýchlo zareagovať na požiadavku Ministerstva zdravotníctva SR a je pripravená spustiť očkovanie v prvej línii,“ zdôraznil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva nemocnice Branislav Delej.

Rezortná nemocnica v Košiciach prevezme podľa Túrosovej vakcínu vo štvrtok (7. 1.) a s očkovaním začne nasledujúci deň. Denne zdravotníci zaočkujú 100 až 120 osôb.

- Reklama -