Taliansko: Loď Open Arms s 265 migrantmi na palube hľadá bezpečný prístav

0
Migranti z Eritrey, Egypta, Sýrie a Sudánu na drevenej lodi počas záchrany plavidlom Open Arms patriacej španielskej humanitárnej organizácii na Stredozemnom mori 2. januára 2021. Loď Open Arms patriaca španielskej humanitárnej organizácii za posledné dni v oblasti Stredozemného mora zachránila z rôznych plavidiel 265 osôb, ktoré sa snaží dopraviť do bezpečného prístavu. (Foto: TASR/AP)

Loď Open Arms patriaca španielskej humanitárnej organizácii za posledné dni v oblasti Stredozemného mora zachránila z rôznych plavidiel 265 osôb, ktoré sa snaží dopraviť do bezpečného prístavu, informovala v nedeľu agentúra DPA.

Loď patriaca humanitárnej organizácii Proactiva Open Arms (POA) vo štvrtok 31. decembra v oblasti Stredozemného mora zachránila 169 osôb. Ďalších 96 vzala na palubu v sobotu. Mnohé zo zachránených osôb pochádzajú z Eritrey, píše DPA.

Loď podľa hovorcu organizácie POA čaká na povolenie zakotviť v Taliansku. Nachádza sa približne 100 kilometrov od talianskeho ostrova Lampedusa.

Proactiva Open Arms je jedna z humanitárnych organizácii, ktoré pôsobia v oblasti Stredozemného mora. Loď Open Arms vyplávala zo Španielska krátko pred Vianocami.

- Reklama -