Košice: Silvestrovská noc

0
Hlavná ulica v Košiciach (Foto: TASR)

Koronavírus poznačil aj oslavu Silvestra a príchodu Nového roka 2021 v Košiciach.

Úrazy v súvislosti so zábavnou pyrotechnikou Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach uplynulú silvestrovskú noc nezaevidovala. Oddelenie úrazovej chirurgie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove zaznamenalo jeden z najpokojnejších Silvestrov.

„Silvestrovská noc bola v UNLP Košice viacmenej pokojná. Pomoc na urgentných príjmoch vyhľadali najmä ľudia pod vplyvom alkoholu, spolu ich bolo deväť,“ uviedla hovorkyňa UNLP Ivana Vaňeková s tým, že zdravotníci ošetrili aj jedného občana z cely predbežného zadržania po bitke. „Aj keď bolo výbuchy ohňostrojov v Košiciach počuť takmer celý večer, úrazy v tejto súvislosti sme neliečili,“ dodala.

Prešovskí traumatológovia na prelome rokov 2020 a 2021, a to v čase medzi 19.00 h a 7.00 h, ošetrili piatich pacientov. Do polnoci boli všetci ošetrení triezvi. Päťdesiatpäťročná žena sa obarila vriacou vodou a utrpela drobné poranenie členka. „Dvadsaťročný muž utrpel poranenie v oblasti brady a 96-ročný pacient utrpel po páde v domácom prostredí zlomeninu. Bol hospitalizovaný a čaká ho operačný zákrok,“ spresnila hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková s tým, že po polnoci ošetrovali lekári pacientov, u ktorých bol sprievodným znakom aj alkohol. Dvadsaťštyriročnému mužovi vybuchla v ruke petarda, následkom čoho utrpel početné rany a popáleniny na ruke a na predlaktí, ako aj zlomeninu záprstnej kosti. „Dvadsaťdvaročný opitý pacient, ktorý bol účastníkom dopravnej nehody ako vodič, utrpel vonkajšie poranenia a bol ošetrený ambulantne,“ dodala.

- Reklama -