Popoludní mimoriadne zasadne vláda, Matovič chce zrušiť stretávanie sa v bublinách

0
Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) Foto: TASR

Dnes o 15.00 h sa uskutoční mimoriadne zasadnutie vlády SR. Ministri budú online rokovať o sprísnení pandemických opatrení, ktoré majú zabrániť ďalšiemu nárastu ochorení na COVID-19.

Predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) avizoval, že na rokovaní prijme vláda oparenia, ktoré začnú platiť už od polnoci, niektoré v nasledujúcich dňoch. “Najzásadnejšie z nich je zrušenie akýchkoľvek domácich návštev, teda vytváranie akýchkoľvek tzv. bublín bude zrušené,” uviedol.

Rokovanie vlády a návrh sprísnenia opatrení avizoval v stredu (30. 12.) minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO), pôvodne navrhoval prijať opatrenia k 4. januáru 2021. Sprísnenie má zamedziť množstvu odvrátiteľných úmrtí, znížiť enormný tlak na nemocnice a vytvoriť priestor na postupné očkovanie zdravotníkov, zamestnancov a klientov zariadení sociálnych služieb a najrizikovejších skupín.

Kabinet na ostatnom utorkovom (29. 12.) rokovaní predĺžil núdzový stav o 40 dní, rovnako predĺžil zákaz vychádzania do 10. januára. Z tohto zákazu však vyčlenil vyše 20 výnimiek, ktoré sa týkajú nielen zabezpečenia nevyhnutných životných potrieb, ale i rekreácie či návštev blízkych. Konzílium odborníkov v utorok varovalo, že takéto opatrenia nie sú dostatočné.

- Reklama -