Žitný: Zabili ho. A Kolíková má jeho krv na svojich rukách

15
Milan Žitný (Autor: Milan Žitný)

Zabili ho. A Kolíková má jeho krv na svojich rukách, hodnotí smrť policajného exprezidenta Milana Lučanského bezpečnostný analytik Milan Žitný. Podľa neho by ministerka spravodlivosti mala odstúpiť.

Ako vnímate samovraždu bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského a okolnosti okolo nej?

Som presvedčený, že ho zabili. Je mi jedno, komu sa to nepáči. 

Prečo si to myslíte?

Mám na to svoje dôvody, aby som to takto vnímal. Nielen preto, že predtým ho štyria bachari zbili.

Už ste sa vyjadrili, že to považujete “za zlyhanie všetkých relevantných orgánov, ktoré sa na tom podieľali, počínajúc vyšetrovateľom a dozorujúcom prokurátorom, pretože to vznesenie obvinenia, ten obsah je taký vágny a každý skúsený vyšetrovateľ povie, že by si nedovolil na základe jedného tvrdenia spred niekoľkých rokov, nedovolil by si vzniesť obvinenie.” Tie správy o okolnostiach zranenia jeho oka považujete za reálne? Že ho zbili?

Podľa mňa k tomu došlo tak, ako sa vraví, že sa zídu nesprávne okolnosti v nesprávnom čase. Viem, že to nebolo plánované, pomstychtivé alebo by tých bacharov niekto poslal ako trestné komando. Vo väzbe je denný režim, on v čase, keď nemal ležať na posteli, na nej ležal a bachar ho cez okienko vyzval, aby dodržiaval poriadok. Milan Lučanský mu odpovedal, že sa necíti dobre a ostane ležať. Došlo k nejakej ostrej výmene názorov a nastúpili bachari. Došlo k strkaniu, zrazili ho k zemi a dokopali. V nemocnici, keď ho priviezli, eskorta mu kázala si sadnúť, on odmietol, tak ho zrazili na zem, na dlažbu, kde si brutálne udrel hlavu a stratil vedomie. Tak ho museli dávať na CT-čko. Keď sa ešte vrátim k tomu, čo sa stalo v prešovskej väznici – konali skratovito, mal dostať nejaký trest. Ale oni ho dobili, a tak museli vec riešiť v prešovskej nemocnici. Tam na to neboli špecialisti, lebo mu museli naprávať vpadnuté oko lebečnej dutiny, vtláčať mu ho späť. A nebola pravda, že operácia v ružomberskej nemocnici trvala niekoľko hodín, trvala hodinu. Keď sme začali toto tvrdiť, tak potom nastalo mlčanie a po ňom obhajca pána Lučanského i on tvrdili, že všetko je v poriadku. Otázka je prečo? Mohli sa mu vyhrážať útokom na verejného činiteľa, na čo “majú” štyroch svedkov. A ak by sa on niekedy chcel vrátiť do verejného života, tak by už nemohol, lebo by bol odsúdený za násilný trestný čin. Mohlo dôjsť k dohode, bachari mohli byť potrestaní. Ale keby nebol súhlasil, musel by byť premiestnený a to je tiež dôležitý faktor. Mohli mu povedať, dobre, dáme vás do Leopoldova za Kočnerom alebo do Ilavy za Černákom, ktorého ste tam dostali. Preto mohli hovoriť, že je všetko v poriadku. Ale klamali! 


S Milanom Lučanským ste boli kamaráti. Tieto informácie vám potvrdila aj jeho rodina?

Jeho rodina ho nevidela. Nepustili ju k nemu, aby nevidela tie modriny. Keď ho videli v nemocnici na operačnom stole, tak personál bol v šoku. Modriny mal po celom tele. Preto museli zabrániť kontaktu s ním na najbližšie dni.


Mala by po generálnom riaditeľovi Zboru väzenskej a justičnej stráže Milanovi Ivanovi odstúpiť aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková?
Ja sa pýtam, čo tam ešte robí. Je to nehanebné. Tvári sa ako socha spravodlivosti so zaviazanými očami a pritom sedí vo vláde so psychopatom, so sexuálnym deviantom a niekoľkými zlodejmi duševných práv, plagiátormi. Toto ona považuje za obraz zmeny, po ktorej sa toľko predtým volalo? Čo tam ona robí? To je taký morálny pád, že na jej mieste by som mal ráno problém sa pozrieť do zrkadla. Ona má Lučanského krv na rukách.


Sú 30-minútové kontroly vo väzenia pri takýchto stíhaných dostatočné?
Ja by som si odpoveď na túto otázku nechal na neskôr. Je to dôležitá otázka, ale teraz by som k tomu nerád, mám svoje dôvody.

- Reklama -

15 KOMENTÁRE

  1. Měl by se přizvat vyšetřovací tým z evropské unie, jinak se obávám že to zůstane ve stádiu dohadů.

  2. Žitný neříká nic co by se Ti, co se to chtěli vědět, nevěděli. Jen několik dnů po vraždě to zjistil český yotuber který to na Slovensku sám šetřil. Vyslechl různé lidi s personálu věznice kuchaře, bachaře, vězně z vedlejší cely a vzteky bez sebe vyhlásil že si Slováci nechali zabít bývalého policejního presidenta. Zjistil také vraha. Byl to údajně jeden mafián, který byl na základě vyšetřování Lučanského ve vězení na 20 roků. Vraždu dokonce spáchal v den jeho narozenin. Jinak seděl v jiné věznici ale na vraždu byl s té věznice přemístěn do stejné věznice jako byl Lučanský a za několik dnů se zase vrátil zpět. Jak jsem koupil tak informaci předávám tady. Pokud by nebyla pravdivá tak by ten kdo ji zveřejnil byl již ve vězení. Ve vězení není a všichni se tváří že se nic nestalo. Mělo by se to dát i dohledat na internetu.

  3. ZITNYY JE PEKNY ZMRD. BRAL PRACHY OD CERNAKOVCOV AJ S LUCANSKYM ZA TO ZE OKREM CERNAKA NIKOHO INEHO LUCANSKY NEOBVINIL. HOCI LEN JANO KAN SAM ZABIL 8 LUDI A DO DNES BEHA PO SLOBODE AKO CTIHODNY OBCAN, HOCI MIKULAS CERNAK UZ 23 ROKOV HNIJE V BASE. ZMRD ZITNY POMAHAL LUCANSKEMU MEDIALNE OBHAJOVAT NEOBVINENIE OSTATNYCH CLENOV CERNAKOVEJ SKUPINY A ZAROBILI NA TOM OBROVSKE PRACHY. AZ CERNAKA PUSTIA PO 25 ROKOCH TAK ZITNY BUDE CHODIT PO KANALOCH.

  4. Po prečítaní článku od akéhosi tzv. bezpečnostného analytika uvažujem, načo je vytvorená pracovná skupina, ktorá má za úlohu preveriť udalosti ohľadne úmrtia gen. Lučanského, veď predsa postačuje ničím nepodložená teória. Mám za to, že príslušníci ZVJS sa budú brániť v zmysle práva voči obdobným obvineniam a tvrdeniam, najmä ak sú šírené verejne.

  5. Prosím, prestaňte strácať čas nepodloženými teóriami. Len v tichosti sledujte ako to celé bude pokračovať a venujte sa radšej svojim rodinám v týchto časoch. Nevidíte ako to vyciciava vašu energiu? Pravda výjde skôr či neskôr najavo… Všetko dobré v Novom roku 2021:)

  6. Ked uz konspirovat, tak uz o tom, ci je p. Lucansky naozaj mrtvy…
    Podobne schema sz pouzilo pri Lojkovi, ked dal zavrazdit advokatku….(je mozne , ze to bolo pod taktovkou Lucanskeho, robil to UBOK expozitura STRED).
    To len na okraj…ked chceme popustit fantaziu….

  7. p. Žitný. Viem, ze to bol Vas priatel, ale takto mu len skodite. Vase viacere argumenty nesedia, nehovoriac o konkrétnych veciach, ako napr. umiestnenie Černáka a pod. Podrobne to okomentoval aj pan v predchádzajúcom príspevku. Ak by niekto p. Lucanskeho zbil, tak ako to popisujete, tak o par dni, možno tyzdnov su dokazy vonku a neututle to nikto. Personal, dvoch nemocnic, bachari, kamerove zaznamy z chodby atd. atd. Aj keby vsetkych dotycnych podplatili, tak aj tak casom veci uniknu. To nieje o dohode dvoch,troch,styroch ludi. Ak vsak mate dokazy o tom, co tvrdite, tak ste POVINNÝ oznamit to prialusnym organom, pripadne ich aj zverejnit a nie len hovorit svoj nazor, bez akýchkoľvek faktov. Takto zbytocne bicujete uz aj tak napäté emocie.

  8. Vo vazbe moze lezat cele dni na posteli, ked je ustlana a on prezleceny z pyzama V pripade choroby aj bez tychto podmienok. Nik s tym nema problem, ked nechce robit dusno.

  9. Z p. Zitneho srsi zlost a uplne mu zastrela zdravy usudok.Tolkych nezmyslov by som sa nedocital ani na alternativnych (konspiracnych) weboch.
    Ked niekto umyselne nedodrziava denny rezim (porusuje ustavny poriadok), riesia ho discoplinarne, napriklad zoberme hned krajne riesenie – umiestnia ho do samovazby.
    Nikto z personalu nema zaujem niekoho stlct, toto neruobia dokonca ani pri obvinenom Csonkovi z Malej Idy, ktory ma tam pomaly trvaly pobyt, advokata urceneho z uradnej moci a vonku je bez akehokolvek zazemia, takze pripadne krytie incidentu by bolo v jeho pripade hrackou.
    Pri takej celebrite (Lucanskeho) by do toho musel byt nejakym sposobom zapojeny personal celej vaznice,ako aj mnoho ludi z oboch nemocnic, aby sa to upratalo.Vysoko nepravdepodobne a nepreveditelne….Podotykam, ze dnes sa vzdy najde niekto so zapnutym fotakom v mobile…nic sa zatial nobjavilo na sietiach.
    Cernak nie je v Ilave, ale v Leopoldove, p. Lucansky by mal k nemu min. 500m a asi 15 gatrov po ceste (trasa medzi UVV a UVTOS). Cernak sa totiz nevie dostat ani k susedovi do vedlajsej cely a nieto k obvinenemu.
    Je toho este omnoho viac tych nezmyslov, avsak rozoberat vsetky by zabralo na nedelne vydanie Pravdy.
    Ide o to, ak p. Zitny nezvlada svoje emotivne rozpolozenie,potom sa nech strani akychkolvek verejnych komentarov. Degraduje sa tym na uroven p. Rostasa , Blahu a jemu podobnych.

  10. Skvelá analýza. Zabiť dôležitého svedka je skutočne logickým vysvetlením tohto analytika. Božská prostoto. Ak ho aj zbili, tak si musel uvedomiť, že východniari si nedajú brnkať od väzňa, hoc je aj generál. Ale o tom pochybujem. Skôr ho zložili dôkazy proti nemu.

  11. Údajne jediná možná alternatíva ako sa zbaviť tejto fašistickej špiny je , aby sa strany ktoré sú v parlamente dohodli, a všetci ako poslanci opustili parlament. Tým vznikne situácia ktorá z nemožní parlament konať a tým aj existovať. Tak by museli byť nové voľby. Nuž a výslkedok je jasný!!!!!!!!!!!!

  12. Všetci najvykší ústavní čintelia , predseda vlády p.Matovič (psychopat) , predseda parlamentu p.Kollár (oligarcha) , prezidentka p.Čaputová (je vydierateľná) by mali odstúpiť ! Jednotliví členovia vlády a hlavne p.Kolíková majú na rukách krv p.Lučanského !!! Sú to VRAHÚNI !!!

  13. Narodila som sa v roku 1951, takže tie neprávosti som vtedy našťastie ako dieťa nevnímala, ale táto brutálna vražda ma do nich vrátila s plným vedomím. Hrôza čoho sa musím dožívať, čoho musím byť svedkom. Kde je teraz Seliga, Farská, Stanke, Pauhofová a na prekvapenie aj Kronerová, jej otec sa musí v hrobe obracať. A čo tých 1500 Nadových vojakov? Coho sme sa to po 30 rokoch od podľa mňa “frašky” dočkali. Preboha nech sa ľudia zobudia.

Comments are closed.