Dánsko predlžuje pre koronavírus reštrikcie až do 17. januára

0

Dánska vláda v utorok ohlásila predĺženie epidemiologických reštrikcií, ktoré sa týkajú zatvorených obchodov a nákupných stredísk. Pôvodne sa mali obchody opätovne otvoriť 3. januára, po novom však budú musieť počkať až do 17. januára. Informovala o tom agentúra DPA.

Vláda takisto ľuďom odporučila, aby obmedzili kontakty a oslavy príchodu nového roka. Dánska premiérka Mette Frederiksenová varovala, že “situácia ohľadom miery nákazy a počtu hospitalizovaných ľudí je vážnejšia, ako bola na jar”.

Nákupné strediská sú v krajine zatvorené od 17. decembra. Ostatné obchody, s výnimkou predajní potravín, lekární a supermarketov, sa zatvorili 25. decembra. Reštaurácie, bary a kaviarne smú ponúkať iba jedlo a nápoje so sebou, zatiaľ čo kiná, divadlá, múzeá, posilňovne a športoviská musia ostať zatvorené. Školy a niektoré služby sa budú môcť opätovne otvoriť tiež najskôr 17. januára.

Krajina s populáciou 5,8 milióna ľudí doteraz zaznamenala približne 158,000 prípadov nákazy novým koronavírusom a 1226 súvisiacich úmrtí.

- Reklama -