Naozaj v tejto situácii nemožno zrušiť prázdniny? Gröhling si to nevie predstaviť

0
Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR

Rušenie jarných prázdnin je len v štádiu úvah. Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) v rozhovore pre TASR uviedol, že si to úplne nevie predstaviť, ako by sa to zrealizovalo.

Poukázal pritom na fakt, že jarné prázdniny sú rozdelené na tri týždne po jednotlivých krajoch. Tie sú zatiaľ naplánované v termíne od 15. do 19. februára 2021 v Banskobystrickom, Žilinskom a Trenčianskom kraji. Od 22. do 26. februára majú naplánované voľno školáci v Košickom a Prešovskom kraji a od 1. do 5. marca v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji.

Minister povedal, že dopredu hovoriť o tom, aká bude situácia, je veľmi ťažké. Polročné prázdniny, ktoré mali byť 1. februára, sa neuskutočnia. “Zrušili sme ich najmä z dôvodu vysporiadania dovoleniek alebo dotiahnutia jednotlivých vecí,” vysvetlil minister.  

“Čo sa týka letných prázdnin, vždy to bolo myslené tak, že letná škola bude pokračovať prvé týždne v júli, alebo začínať v auguste pre jednotlivé školy,” poznamenal minister školstva. Letné prázdniny sú tradične určené v termíne od 1. júla do 31. augusta.

- Reklama -