Šéf Tesly Musk zvažoval predaj firmy spoločnosti Apple, vedenie nemalo záujem

0
Elon Musk. Foto: TASR

Šéf amerického výrobcu elektrických vozidiel Tesla Elon Musk uviedol, že v minulosti uvažoval o predaji firmy technologickému koncernu Apple. Šéf spoločnosti Apple však podľa neho o schôdzku nemal záujem. Musk tak reagoval na najnovšie informácie, že Apple pracuje na vývoji vlastného elektrického auta, pričom výrobu chce spustiť v roku 2024.

Ako informovala agentúra AP, Musk na Twitteri napísal, že v období, keď Tesla mala problémy, sa obrátil na šéfa Apple Tima Cooka, aby “prediskutovali možnosť prevzatia Tesly spoločnosťou Apple, a to za desatinu jej dnešnej hodnoty”. Ako dodal, “Cook sa odmietol na schôdzke zúčastniť”.

Šéf Tesly uviedol, že Cooka požiadal o stretnutie “počas najtemnejších dní programu Model 3”. Ešte v roku 2018 mala Tesla ťažkosti s dosiahnutím svojich produkčných cieľov pri vozidle Model 3 a nedokázala vykázať zisk.

Odvtedy sa však situácia prudko zmenila. Po rokoch strát zaznamenáva Tesla stabilne kvartálny zisk a dodávky jej áut rastú. Jej akcie len tento rok zaznamenali rast o závratných 665 % a stala sa najhodnotnejšou automobilkou na svete. Trhová hodnota Tesly predstavovala v závere utorkového (22. 12.) obchodovania 616 miliárd USD (503,31 miliardy eur). To znamená, že Musk ponúkal Teslu firme Apple za necelých 62 miliárd USD. Spoločnosť Apple na informácie nereagovala.

- Reklama -