Uplakaný Matovič vyzval Sulíka na demisiu. Reakcia Sulíka? Krátka

0
Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) Foto: TASR

Mrzí ma, že máme idiota za ministra hospodárstva. Túto vetu dnes nepovedal žiaden opozičný politik, ale predseda vlády, a tým aj nadriadený ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi, Igor Matovič. Zároveň ho v rozhlasovom štúdiu roztraseným hlasom vyzval, aby podal demisiu. Do Vianoc. Čo mu odkazuje minister a zároveň predseda koaličnej strany Sulík?

“Sú mu ukradnuté životy a zdravie ľudí,” poznamenal premiér. Reagoval tak na to, že ministerstvo hospodárstva nepripraví expresnú novelu zákona o verejnom obstarávaní.

“Strana SaS neprišla do vlády vyplakávať, ale tvrdo pracovať, aby presadila čo najviac zo svojho programu. Slovensko má teraz väčšie problémy, ako riešiť citové rozpoloženie Igora Matoviča,” zareagoval Sulík.

SaS predsedovi vlády odkazuje, že všetci poslanci liberálov stoja za svojim šéfom. “Všetci poslanci stoja za predsedom SaS,” uviedol pre ParlamentneListy.sk hovorca strany Ondrej Šprlák.

Výzva premiéra je podľa šéfky poslaneckého klubu SaS Anny Zemanovej nezodpovedná. “Slovensko sa nepochybne nachádza v krízovej situácii, na vrchole ďalšej vlny pandémie. Občania od vlády očakávajú rozhodnosť a vedenie. To dokáže len vláda, ktorá je dospelá a stabilná. K takej sme sa zaviazali a presne o takú sa my v SaS stále snažíme. Vyzývať na odchod svojho podpredsedu a kľúčového koaličného partnera k stabilite nesmeruje, naopak, je to vysoko nezodpovedné k situácii, v ktorej sa všetci nachádzame,” napísala Zemanová na sociálnej sieti.

- Reklama -