Matovič: Lockdown nie je moje riešenie. Prišlo mi z toho vnútorne zle

1
predseda vlády Igor Matovič (Foto: TASR)

Premiér Igor Matovič (OĽANO) je rád, že došlo k dohode všetkých koaličných strán na sprísnení opatrení. Novinárom v stredu povedal, že situácia je mimoriadne vážna a naďalej to považuje za svoj prehratý boj. Pripomenul, že mesiace hovoril o plošnom testovaní, inak bude hroziť lockdown. Na stredajšej tlačovej konferencii o zavedení lockdownu premiér chýbal, pred novinárov prišiel až po jej skončení sa.

Matovič skonštatoval, že Slovensko čaká lockdown, označil to za utrpenie, no verí, že po ňom príde “svetielko nádeje” v podobe očkovania proti ochoreniu COVID-19. “Nie je to moje riešenie, lebo som robil všetko proti tomu, aby to k tejto situácii dospelo,” povedal premiér v súvislosti so zavedením lockdownu.

Dodal, že z pondelkového (14. 12.) rokovania vlády odišiel, pretože mal pocit, akoby “žil cudzí život”. Tvrdí, že celý čas bojoval za to, aby ľudia netrpeli a neboli počas sviatkov zbytočne zatvorení doma. “Nakoniec máte byť súčasťou toho, že voči čomu ste bojovali, to si máte na čelo nalepiť a nabodnúť sa na hroty. Prišlo mi z toho vnútorne zle,” doplnil.

Matovič tiež povedal, že v stredu na rokovaní vlády požiadal ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), aby predložil v skrátenom legislatívnom konaní zmenu zákona o verejnom obstarávaní. Umožniť by mala podľa neho okamžitý nákup antigénových testov v mimoriadnych situáciách. Zopakoval, že v decembri chcel zaviesť celoplošné testovanie, no chýbali testy. Opäť tiež kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú za “sabotovanie” celoplošného testovania.

- Reklama -

1 komentár

  1. Teraz neviem či sa chce tým pochváliť alebo sa chce posťažovať!!! je to hlupák akého svet nevidel!!! Lockdown mal vyhlásiť už dávno a mal ho urobiť celoplošný miesto tých jeho pofidérnych testov!!! Ľudia mali ostať doma a nechodiť do práce!!! Zamestnávateľom mal uhradiť náklady na mzdy za dobu čo by ľudia boli doma a zároveň by mal oslobodiť od dane všetky podniky na tento čas!!! Ako sa zvykne vravieť alikvótnu časť nákladov by im odpísal, aby neboli škodný!!! Dnes by sme tu nemali ani chýru ani slychu o dákej covid 19 hnusobe!!! Stačilo iba strážiť hranicu!!! Každý kto by chcel prisť na Slovensko by musel podstúpiť test na covid 19, ale nie ten mačkažákový!!!

Comments are closed.