Rybníček, prezident Únie miest: Obmedzte kontakty a mobilitu

0
Richard Rybníček (Foto: TASR)

Únia miest Slovenska (ÚMS) žiada vládu SR o čo najskoršie prijatie lockdownu. Jej členovia sa na tom zhodli po utorkovom online rokovaní. Súčasná epidemiologická situácia je v niektorých mestách podľa nich neudržateľná. TASR o tom informovala hovorkyňa únie Daniela Piršelová.
      “Ak chceme situáciu zvládnuť, rešpektujme nariadenia odborníkov a snažme sa obmedzovať kontakty, mobilitu a odložme všetko, čo sa odložiť dá. Buďme zodpovední a doprajme si izoláciu v záujme zachovania vlastného zdravia, ako aj zdravia našich blízkych. Neberme súčasnú situáciu na ľahkú váhu. Ak chceme aj blížiace sa vianočné sviatky prežiť zdraví, majme to na pamäti neustále,” uviedol prezident ÚMS Richard Rybníček.
      Únia zároveň plne podporuje vyjadrenie prezidentky SR Zuzany Čaputovej, ktorá sa postavila na stranu vedcov, odborníkov a expertov. Tí verejnosti predstavili desatoro odporúčaní na spomalenie šírenia nového koronavírusu.
      Mestá a samosprávy preto apelujú na vyššiu zodpovednosť obyvateľov a podporujú odporúčania odborníkov v tom, aby boli prísnejšie opatrenia v krajine prijaté čo najskôr.

- Reklama -