Vyberajú nového generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla, otázky môžete dávať aj vy

0
Ministerka kultúry SR Natália Milanová. Foto: TASR

Tretie kolo výberového konania nového generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla (SND) pokračuje v utorok verejným vypočutím kandidátov. Vzhľadom na pandemickú situáciu sa verejnosť môže zúčastniť na híringu len prostredníctvom online prenosu, s pomocou aplikácie a postupu, zverejnenom na webe Ministerstva kultúry (MK) SR môže položiť otázku kandidátovi.

“Otázky pre kandidátov sa musia týkať výhradne ich projektov rozvoja a riadenia. Otázky o minulosti či osobného charakteru sa podľa pravidiel smernice vylúčia,“ upozornil rezort.

Každý uchádzač má k dispozícii maximálne 80 minút, z toho na prezentáciu svojho projektu riadenia a rozvoja SND najviac 20 minút a po pol hodine na otázky výberovej komisie a verejnosti. Vypočutie sa bude dať sledovať na YouTube kanáli ministerstva, a tiež na facebookovom profile MK SR.

Po vypočutí zostaví komisia poradie uchádzačov a odporučí ministerke najvhodnejšieho. Zápisnicu z celého výberového konania aj s odôvodneniami rozhodnutia komisie, a tiež záznam z verejného vypočutia zverejní ministerstvo po skončení výberového konania. Záznam bude prístupný na stránke MK 12 mesiacov.

- Reklama -