V Bratislave Starom Meste sa nedá testovať. V odberových tímoch boli pozitívne osoby

0
Odber vzorky u pacienta na prítomnosť nového koronavírusu. Foto: TASR

V bratislavskom Starom Meste v piatok neotvorili dve mobilné odberové miesta pre testovanie ľudí na ochorenie COVID-19, hoci ich spustenie ešte vo štvrtok (10. 12.) avizovala mestská časť. Dôvodom bola pozitívne testovaná osoba v obidvoch odberových tímoch. Staromestská samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.
      “Na ceste sú náhradné tímy, ktoré smerujú na Gaštanovú 19, druhé odberové miesto na Dobšinského ulici sa nám podarí sprevádzkovať až v pondelok (14. 12.),” uviedla mestská časť.
      Staré Mesto avizovalo, že zriadi mobilné odberové miesto v novej budove zariadenia opatrovateľskej služby na rohu ulíc Palárikova a Dobšinského, neďaleko Hlavnej stanice a v Staromestskom centre kultúry a vzdelávania na Gaštanovej ulici. Mestská časť tým reaguje aj na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu v Bratislave.
      Bratislavská mestská časť Vajnory na sociálnej sieti oznámila, že od pondelka bude aj vo Vajnoroch otvorené odberné miesto, kde sa budú môcť ľudia dať bezplatne otestovať antigénovým testom na ochorenie COVID-19. Odberné miesto bude v areáli Alviano na hádzanárskom ihrisku.

- Reklama -