Sulík: Matovič je extrémne pomstychtivý človek Matovič: Sulík už raz vládu položil

0
Premiér Igor Matovič (OĽaNO) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Vzťahy vo vládnej koalícii sú  viac ako napäté. Predseda SaS Richard Sulík obvinil Igora Matoviča (OĽaNO), že je extrémne vzťahovačný a extrémne pomstychtivý človek. Podľa Sulíka Matovič aj klame. “Tvrdí veci, aj keď vie o tom, že v skutočnosti je to inak,” povedal Sulík o Matovičovi. Premiér na sociálnej sieti reagoval, že naopak, vicepremiér Sulík burcuje nenávisť ľudí proti nemu a pred desiatimi rokmi už takýmto  spôsobom odstavil Radičovej vládu a otvoril cestu mafii. 

Sulík na otázku denníka Sme ako  sa dá ďalej fungovať v koalícii, keď má vyhrotené vzťahy s premiérom, nedokázal presadiť ústupok pri reštauráciách a lockdowne a jeho minister školstva nedokázal mesiac presadiť otváranie škôl, odpovedal: “Keď on (Matovič – pozn.PL.sk) z nejakej osobnej pomstychtivosti zruší dohody, ktoré boli urobené, alebo nejde otvoriť školy, to sa, prosím pekne, pýtajte jeho. Ja si tiež myslím, že to zachádza priďaleko. Igor Matovič je extrémne vzťahovačný a extrémne pomstychtivý človek. Ale extrémne.”

V súvislosti s nákupom antigénových testov, ktoré Sulík podľa Matoviča nedokázal včas obstarať a obvinil ho z neschopnosti, Sulík povedal: “Matovič tvrdí veci, aj keď vie o tom, že v skutočnosti je to inak.”

Premiér Matovič reagoval ešte v noci z Bruselu, kde je na summite lídrov  EÚ cez sociálnu sieť. Obvinil Sulíka, že raz už takto položil vládu Ivety Radičovej.   

“Toto tu už raz bolo. 10 rokov dozadu takto vytrvalo mesiace búšil do Ivety Radičovej, kým jej ľuďmi vytúženú vládu nezničil a vydláždil tak cestu k návratu mafie k 8-ročnej vláde. Teraz to robí opäť. Zrejme s úplne rovnakým cieľom,” napísal Matovič o Sulíkovi.

Matovič obvinil Sulíka aj zo zodpovednosti za vysoké čísla infikovaných a mŕtvych pri pandémii covid-19. “Nenávisť, ktorú v ľuďoch burcuje voči mne, koaličným partnerom, hlavnému hygienikovi, pandemickej komisii, krízovému štábu … dramatickým spôsobom znižuje ochotu ľudí dodržiavať opatrenia … a dopady vidíme dennodenne v rekordných štatistikách chorých a mŕtvych,” uviedol Matovič.

Na margo svojho koaličného partnera ešte Matovič uviedol: “Človek, ktorý v tejto dramatickej situácii dokáže dať na zasadnutí vlády otázku: “Na čo tú krivku pozitívnych máme znižovať, keď aj tak potom narastie?” … je najväčším ohrozením životov a zdravia ľudí … a mne je to strašne ľúto.”

- Reklama -