Brusel: Johnson a von der Leyenová diskutovali o prekážkach v rokovaní

    0
    Európska komisia (Autor: Igor Kiss)

    Britský premiér Boris Johnson a predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová sa v stredu dohodli, že do nedele rozhodnú, či sa oplatí pokračovať v rozhovoroch o brexite, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na Úrad britského premiéra na Downing Street.

    Johnson a von der Leyenová podľa Downing Street absolvovali v stredu na pracovnej večeri v Bruseli diskusiu o významných prekážkach v rokovaniach

    “Medzi oboma stranami sú ešte stále veľmi veľké medzery a ešte stále nie je jasné, či sa ich dá prekonať,” uviedol zdroj z prostredia Downing Street.

    Rozhovory majú pokračovať v najbližších dňoch. Johnson a predsedníčka EK sa dohodli, že do nedele prijmú pevné rozhodnutie o budúcnosti rozhovorov.

    Von der Leyenová na Twitteri napísala, že v súvislosti s nedoriešenými záležitosťami má každá zo strán odlišné stanovisko.

    “Dohodli sme sa, že vyjednávacie tímy sa musia okamžite znovu zísť, aby tieto kľúčové záležitosti vyriešili,” uviedla von der Leyenová a dodala, že rozhodnutie prijmú do konca víkendu.

    - Reklama -