Košice: Po požiari bytu evidujú zranených, podľa hlásenia išlo o výbuch

0
Košice, požiar (Foto: HaZZ)

Niekoľko ľudí, vrátane detí, utrpelo zranenia v dôsledku požiaru bytu na Ovručkej ulici na košickom sídlisku Dargovských hrdinov, ktorý vypukol v stredu večer. Prvotné hlásenia na tiesňovú linku hovorili o výbuchu. Uviedol to operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach s tým, že táto informácia sa zatiaľ nepotvrdila.

„Na piatom poschodí došlo k požiaru, sú tam všetky naše jednotky a záchranné zložky. Podľa našich informácií je v opatere rýchlej zdravotnej pomoci 16 dospelých a tri deti,“ povedal. Ako dodal, to, či došlo k výbuchu a následne požiaru, určí zisťovateľ príčin požiaru.

Podľa hovorcu mesta Košice Vladimíra Fabiana došlo k explózii medzi 19.00 h a 20.00 h. „Pravdepodobne ide o výbuch plynu,“ informoval s tým, že primátor Jaroslav Polaček spolu s členmi krízového štábu vyrazili na miesto.

Hasičský a záchranný zbor na facebooku uvádza: “20 hasičov momentálne zasahuje na Ovručskej ulici v Košiciach, kde došlo k požiaru bytu. Ten vypukol po výbuchu plynu v byte na 5. podlaží. Po príchode na miesto začali hasiči s okamžitou evakuáciou a hasebnými prácami. Podarilo sa im evakuovať 18 osôb (z toho 3 deti), jedna osoba bola zachránená pomocou výškovej techniky. Ostatní obyvatelia opustili svoje byty ešte pred príchodom hasičov. Požiar sa podarilo úplne zlikvidovať pol hodinu po príchode hasičov. V neďalekej telocvični je sústredených približne 40 obyvateľov bytového domu, ktorých vyšetrujú záchranári a hasiči. Na základe zdravotného stavu budú prevážaní do okolitých nemocníc. Pri udalosti zasahujú príslušníci z hasičských staníc Požiarnická, Teplárenská a Košice-Šaca. Na miesto bol vyslaný evakuačný autobus HaZZ, ktorý bude v prípade potreby obyvateľov prevážať do náhradného ubytovania.”

- Reklama -