Ďuriš Nicholsonová kritizuje Krajniaka: Pomoc od štátu v čase krízy je deravá! Prepadávajú ňou najzraniteľnejší

0
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa (Foto: Facebook/ Lucia Ďuriš Nicholsonová)

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) napáda štátnu pomoc pre ľudí aj firmy v čase koronakrízy. Pobúril ju výstup štátneho tajomníka ministerstva práce Ažaltoviča v médiách, podľa ktorého adresnosť pri prvej  pomoci  bola  lepšia cesta ako peniaze z helikoptéry.  Pomoc od štátu nie je podľa Nicholsonovej adresná, ale deravá.

Čo uviedla koaličná europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová na sociálnej sieti? “Borisa Ažaltoviča poznám ako slušného človeka, ale zdá sa, že spolu so svojím rezortným šéfom (Milanom Krajniakom – pozn.PL.sk) musia byť veľmi vzdialení od reality, ak majú pocit, že pomoc od štátu počas krízy je efektívna a adresná ako vo vzťahu k firmám, tak aj vo vzťahu k jednotlivcom!!!!! Prečítajte si príbeh slobodnej matky, samoživiteľky, ktorá prepadla ich sitami na pomoc od štátu a preto ju štát nechal spolu s 3 ročným synom hladovať z 24 eur na mesiac. Do katastrofálnej situácie sa nedostala vlastným pričinením, ale ako je zrejmé z jej emailu, evidentne je obeťou krízovej situácie. Napriek tomu na ňu a mnohých ďalších štát zabudol,” uvádza europoslankyňa.

A tu zverejňujeme príbeh ženy, ktorá prepadla cez sito štátnej pomoci.  

“Volám sa Heňa…V roku 2020 mi zišiel rodičovský príspevok, presnejšie 24.2. Vtedy dovŕšil syn 3 roky. Od marca vypukla pandémia a ja som ostala doma naďalej so synom. Jedinú prácu počas materskej som mala 17 dní na dohodu vlani v októbri a do júna 2019 som mala príspevok za opatrovanie maminky. Vtedy umrela.Do augusta 2020 som poberala SOS dotáciu V SEPTEMBRI Syn znova nastúpil do škôlky ja som si prácu za mesiac nenašla. Bola som zapísaná na kurz opatrovania, ten sa nekonal kvôli covidu. Následne v októbri synova škôlka nariadila nezamestnaným matkám, aby ostali s deťmi doma. Potom zavreli pre pozitívny covid škôlku. Mne sos dotáciu zamietli, pre tú dohodu z 2019. Momentálne dostávam mesačne len 24,95 prídavok na dieťa. Nič viac. Ak by nám synov otec nedal strechu nad hlavou a jedlo, boli by sme bezdomovci. Ale aj on je bez práce. Neviem si už rady. Idú vianoce. A aj ostatné bežné dni. Nemám nádej. Nemám svetlo. Len strach, zúfalosť, beznádej. Tak rada by som pracovala ako opatrovateľka, Ako silná alergička nemôžem dlho nosiť rúško. Takže by som v práci na 8 hodín veľmi rýchlo ostala PN. Prosím vás uprene, pomôžte, poraďte, ozaj neviem čo robiť.Však mám nárok na tú dotáciu od októbra…to je do dnešného dňa 900 eur….a takto mám na tie 3 mesiace nejakých 75. Pomaly cítim, že sa z tejto situácie zbláznim.”


Europoslankyňa Ďuriš Nicholsonová na sociálnej sieti vyhlásila, že spraví všetko preto, aby pani Heňa pomoc dostala. “Takto nemá vyzerať systémová pomoc ľudom odkázaným na pomoc od štátu najmä počas krízy. Pomoc, ktorú nastavilo ministerstvo práve, nie je v prípadoch ako je ten pani Heny efektívna a už vôbec nie adresná, ale deravá. Prepadávajú nimi ľudia, ktorí sú tí najzraniteľnejší. Tak prosím M. Krajniaka aj B. Ažaltoviča, aby diery na štátnej pomoci zaplátali, kým je ešte pre ľudí ako pani Hena čas.!!!!!!!,” uzatvára svoj príspevok Nicholsonová.

Máte podobné skúsenosti? Prepadli ste cez sito štátnej pomoci a korona prudko zasiahla do vášho života a života vašich blízkych? Napíšte nám na online@parlamentnelisty.sk

- Reklama -