NAKA prepojila korupciu a úplatkárstvo od Smeru a Hlasu až k vládnej Sme rodina. Čo na to Boris Kollár?

0
Boris Kollár, predseda NR SR Foto: TASR

Akcie NAKA sa doteraz spájali s funkcionármi blízkymi Smer-SD a Hlas-SD. Posledný záťah však do mafiánskych a korupčných praktík štátu zatiahol aj vládnu stranu Sme rodina. Zadržaní  totiž boli aj ľudia z tajnej  služby,  ktorú riadi nominant Sme rodina Vladimír Pčolinský. Čo na to hovorí Boris Kollár?     

Sudkyňa schválila cez víkend väzbu nielen exprezidentovi Policajného zboru Milanovi Lučanskému, bývalému viceprezidentovi  Finančnej správy Danielovi Čechovi a ďalším exfunkcionárom z čias vlády Roberta Fica  a Petra Pellegriniho. 

Medzi väzobne stíhanými sú aj dočasne mimo službu  postavený námestník riaditeľa SIS Boris Beňa a Peter Gašparovič, ktorý bol ešte donedávna šéfom kontrarozviedky SIS.  A títo dvaja ľudia boli funkcionármi nominanta vládnej  strany Sme rodina, Vladimíra Pčolinského ako riaditeľa SIS, ktorý im vzhľadom na funkcie čo zastávali, dôveroval. Do väzby boli vzatí kvôli akcii NAKA Judáš, týkajúcej sa úplatkárstva,podplácania, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Akí ľudia teda riadia Slovenskú informačnú službu pod vedením Vladimíra Pčolinského, nominanta Sme rodina? „Poznám ho ako čestného človeka,” reagoval po Beňovom zadržaní pre médiá Vladimír Pčolinský.  

A čo na túto novú skutočnosť hovorí predseda Sme rodina Boris Kollár? “Nebudem to  komentovať.  Neprináleží mi ako politikovi zasahovať a hodnotiť prácu polície,” reagoval pre  ParlamentneListy.sk Kollár. 

“Treba dávať pozor, aby sa záťahy nezmenili na politické oslabovanie iných strán,” povedal pre ParlamentneListy.sk funkcionár jednej z bezpečnostných zložiek štátu, ktorý si želá z  obáv o svoju budúcnosť ostať v anonymite. Opozičný Smer už informoval o stretnutiach premiéra Matoviča so sudcom Najvyššieho súdu Jurajom Klimentom a prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry Ondrejom Repom. Podľa predsedu Smer-u práve títo traja ľudia koordinujú zatýkania. Premiér Matovič tvrdí, že všetkým necháva voľné ruky.

Na prepojenia korupcie nielen so Smerom a Hlasom, ale aktuálne aj so Sme rodina sme sa spýtali aj Milana Krajniaka, ministra práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý bol až do volieb hlavným adeptom strany na nominácie do silových rezortov. Podobne ako Boris Kollár situáciu nekomentuje. Na otázky o prepojení úplatkov a korupcie so Sme rodina pre ParlamentneListy.sk neodpovedal.

-red-

- Reklama -