Kollár očakáva od Žilinku očistenie prokuratúry

0
predseda parlamentu SR Boris Kollár (Sme rodina) Foto: TASR

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) očakáva od zvoleného kandidáta na generálneho prokurátora Maroša Žilinku očistenie prokuratúry. Pevne verí, že sa v ňom Slovensko nesklame.

„Chcel by som vyjadriť celospoločenskú objednávku smerom k nemu, aby očistil prokuratúru, aby konal vždy morálne, čestne,” uviedol Kollár v stanovisku.

Šéf poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský ocenil, že Žilinku podporila drvivá väčšina prítomných koaličných poslancov. Deklaroval, že žiadne dohody o obsadení miest námestníkov generálneho prokurátora neboli. Skonštatoval, že aj opozícia uznala, že Žilinka je najvhodnejší kandidát. Žilinku do funkcie navrhla Slovenská advokátska komora a poslankyňa za Sme rodina Petra Hajšelová.

Podľa Pčolinského je možné, že do konca roka sa vyhlási termín voľby špeciálneho prokurátora. Je podľa neho pravdepodobné, že už na najbližšej schôdzi by mohli voliť špeciálneho prokurátora. „Pokiaľ bude pán Lipšic kandidovať, môžeme sa baviť aj o mene pána Lipšica. Kandidátov nepoznáme, keďže voľba ešte nebola vyhlásená,” reagoval Pčolinský na otázku, či sa dá rozprávať o advokátovi Danielovi Lipšicovi ako kandidátovi na post špeciálneho prokurátora.

- Reklama -