Francúzsko: Eiffelovu vežu sprístupnia pre turistov opäť od 16. decembra

0
Eiffelova veža v Paríži (Autor: TASR)

Eiffelova veža, hlavná turistická pamiatka vo francúzskej metropole Paríž, sa 16. decembra opäť otvorí pre turistov po tom, čo ju v októbri zavreli v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu. Informácie boli v utorok zverejnené na Twitterovom účte tejto atrakcie, ktorú vyhľadávajú turisti z celého sveta, píše agentúra DPA.

“Teším sa, že vás 16. decembra od 10.30 h do 18.30 h uvidím,” uvádza sa v tvíte, ku ktorému bola pripojená fotografia svetoznámej pamiatky.

Eiffelova veža je zatvorená od konca októbra, keď Francúzsko sprísnilo slobodu pohybu ľudí v snahe kontrolovať šírenie nového koronavírusu. Nočné návštevy tejto pamiatky však nateraz možné nebudú, uvádza sa taktiež v zverejnenom príspevku na sociálnej sieti.

Už počas prvej vlny pandémie COVID-19 na jar tohto roku bola Eiffelova veža zatvorená na niekoľko mesiacov. Ako uviedli jej majitelia, počty návštevníkov sa počas pandémie prudko znížili – dôvodom sú sčasti aj rozsiahle cestovné obmedzenia, pre ktoré prichádza len málo zahraničných turistov.

- Reklama -