Penta: Zásah v priestoroch a obvinenie Haščáka sú neopodstatnené

0
Archív. Na snímke vľavo podnikateľ Jaroslav Haščák počas zadržania 1. decembra 2020 v Bratislave. (Foto: TASR)

Zásah polície v priestoroch finančnej skupiny Penta a obvinenie jej spolumajiteľa Jaroslava Haščáka sú neprimerané a neopodstatnené. Uviedol to hovorca finančnej skupiny Martin Danko.

Jaroslav Haščák sa v utorok podľa hovorcu zúčastnil na plánovanom výsluchu. Mal sa týkať “starého podozrenia z trestnej činnosti z údajného nelegálneho obchodovania s nahrávkami z kauzy Gorila”. Šéfovi Penty bolo po výsluchu vznesené obvinenie. “V tejto záležitosti, ako aj počas viac ako ôsmich rokov trvajúceho vyšetrovania kauzy Gorila poskytoval Jaroslav H. vždy plnú súčinnosť,” tvrdí Danko.


Haščák tiež odmieta akékoľvek nelegálne konanie v súvislosti s aktivitami bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby Ľubomíra Arpáša. “Podnikne všetky právne kroky na svoju ochranu,” povedal Danko.

Šéfa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka mal podľa medializovaných informácií obviniť policajný vyšetrovateľ z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

V bratislavskom Digital Parku, kde sídli finančná skupina Penta, zasahovali v utorok ozbrojení policajti. Polícia zásah nekomentuje, odkázala na Úrad špeciálnej prokuratúry.

- Reklama -