Polícia žiada verejnosť o videozáznamy z protestu pred úradom vlády

1
Demonštranti počas protivládneho protestu pred Úradom vlády v Bratislave v utorok 17. novembra 2020. Foto: TASR

Polícia žiada verejnosť o poskytnutie videozáznamov z protestu, ktorý sa uskutočnil 17. novembra pred Úradom vlády SR v Bratislave. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

„V prípade, ak sa občania nachádzali 17. novembra v čase od 13.30 h na hlavnej stanici Bratislava počas príchodu protestujúcich a následne od 15.00 h do 17.00 h na Námestí slobody číslo 1 v Bratislave počas prebiehajúceho protestu a nahrávali udalosti na mobil alebo kameru, žiadame, aby poskytli videozáznamy polícii,” uviedla hovorkyňa. Videá majú polícii pomôcť pri objasňovaní protiprávnych konaní.

Demonštranti smerujú od Hlavnej stanice pred Úrad vlády SR počas protivládneho protestu v Bratislave 17. novembra 2020. Foto: TASR

Záznamy môžu občania odovzdať na USB alebo CD osobne na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru. Poslať ich možno aj emailom na adresu krpzba@minv.sk, prostredníctvom stránok na úschovu videí alebo formou súkromnej správy Krajskému riaditeľstvu PZ v Bratislave na sociálnej sieti.

Tisícky ľudí 17. novembra protestovali v Bratislave proti vláde premiéra Igora Matoviča (OĽANO) a opatreniam prijatým pre pandémiu nového koronavírusu, a to napriek platnému núdzovému stavu a zákazu zhromažďovania sa.

- Reklama -

1 komentár

Comments are closed.