Projekt Vezmi si ma. Samosprávy zbierajúce odpadky sa môžu prihlásiť na mapu bojovníkov

0
Triedený odpad, ilustračné foto. Foto: TASR

Iniciatíva Vezmi si ma, ktorá vyzýva na zber odpadkov v prírode, vytvorila Mapu bojovníkov proti odpadu. Ľudia do nej môžu prihlásiť svoje mesto alebo obce, majú na mape slúžiť ako inšpirácia pre ostatných. Uviedla to riaditeľka pre komunikáciu a marketing spoločnosti Envi-Pak Katarína Kretter.

Aktívne mestá môžu svojim susedom ukázať, že sa podobných aktivít netreba báť. Zároveň ich môžu motivovať k upratovaniu odpadkov. „Naším cieľom je, aby sa mapa Slovenska poriadne zazelenala,” povedala Kretter. Ľudia sa môžu prihlásiť na stránke vezmisi.ma/mapa. Tam vyplnia formulár s popisom, čo vo svojom okolí v priebehu roka vyčistili.

K zodpovednému prístupu k životnému prostrediu motivuje ľudí aj projekt Vezmi si ma. Trvá už viac ako rok. „Problém voľne pohodeného odpadu v prírode vnímame veľmi citlivo. Preto aj cez iniciatívu Vezmi si ma pravidelne upozorňujeme ľudí, aby neboli voči neporiadku v prírode ľahostajní. Keď niekde odpadky vidia, nech ich jednoducho zdvihnú a odhodia tam, kam patria,” priblížila Kretter. Dodala, že do iniciatívy sa zapojilo množstvo dobrovoľníkov, firiem a influencerov.

- Reklama -