Snem OĽANO per rollam: predsedníctvo zostáva nezmenené

0
Predseda OĽaNO Igor Matovič. Foto: TASR

Predsedníctvo hnutia OĽANO ostáva po pondelkovom (23. 11.) sneme nezmenené. Hnutie si opätovne zvolilo za podpredsedov Eduarda Hegera, Júliusa Jakaba, Jaroslava Naďa, Jozefa Viskupiča a Michala Šipoša. Informoval o tom Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽANO.

„Aj snem hnutia OĽANO zasiahla mimoriadna situácia a pandemické opatrenia. Preto sme pre jeho tohtoročné konanie zvolili formu per rollam,” priblížil Dojčan. Keďže išlo o mimoriadnu formu snemu, jeho predmetom boli len nevyhnutné záležitosti. „Jednou z nich bola opätovná voľba členov predsedníctva, keďže piatim členom predsedníctva sa končilo funkčné obdobie,” dodal.

Mediálny tím OĽANO pripomenul, že budúci rok oslávi hnutie desiate výročie svojho vzniku. Preto podľa slov Dojčana veria, že pandémia sa skončí a výročie oslávia spoločným stretnutím.

Predsedu hnutia si snem nevolil. Ostáva nim teda premiér Igor Matovič (OĽANO). Toho si hnutie zvolilo na poslednom riadnom sneme v októbri 2019. Podľa stanov hnutia sa predseda volí na štvorročné obdobie a snem sa koná minimálne raz za rok. Predseda ho môže zvolať aj vtedy, ak o to napríklad požiada aspoň tretina členov hnutia.

- Reklama -