Drucker: Zasadnutia ústredného krízového štábu by mali byť verejné

0
Tomáš Drucker (Dobrá voľba), exminister zdravotníctva SR. Zdroj: Facebook/Tomáš Drucker

Mimoparlamentná strana Dobrá voľba vyzýva premiéra Igora Matoviča (OĽANO), aby boli zasadnutia ústredného krízového štábu, pandemickej komisie a konzília odborníkov od začiatku do konca verejné. Napríklad vysielané naživo prostredníctvom verejnoprávnych médií, sociálnych sietí alebo video kanálu na stránke úradu vlády, či kdekoľvek inde tak, aby si ich mohli občania v prípade záujmu pozrieť. A to bezodkladne. Informovala o tom hovorkyňa strany Martina Šoltésová.

Predseda Dobrej voľby Tomáš Drucker tvrdí, že ľudia majú právo vedieť, ako tieto rokovania prebiehajú, aké návrhy prezentujú odborníci a ako sa za ne hlasuje. “A najmä preto, že závery tak, ako ich prezentuje Igor Matovič na tlačovkách, sú nedôveryhodné. Často sú to viac jeho pocity, ako reálne závery odborníkov,” povedal Drucker.

V súčasnosti podľa strany neexistuje žiadny argument, ktorý by neumožňoval priame prenosy týchto zasadnutí. Keď sa môže naživo vysielať zasadnutie parlamentu, jednotlivých parlamentných výborov, či vypočúvanie kandidátov na post generálneho prokurátora, tak nemôže byť problém ani so živými prenosmi z pandemickej komisie vlády SR, ústredného krízového štábu a konzília odborníkov. “Občania predsa majú právo na pravdivé a neskreslené informácie,” uzavrel Drucker.

- Reklama -