Zvolen: Nemocnica má 21 pozitívnych zamestnancov na ochorenie COVID-19

0
doktor, lekár, nemocnica
Foto: DarkoStojanovic, Pixabay

Zvolenská nemocnica má aktuálne 21 pozitívnych zamestnancov na ochorenie COVID-19 a dvoch v karanténe. Potvrdila to Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí. Ako dodala, nemocnica má 25 pozitívnych pacientov, z toho dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii.

Bezplatné testovanie na ochorenie COVID-19 antigénovými testami je aj pri nemocnici vo Zvolene. Mobilné odberové miesto zriadené nemocnicou pracuje dva dni v týždni. V utorok a vo štvrtok, v čase od 10.00 do 12.00 h. Miesto je zriadené pri poliklinike vedľa detského pavilónu. „Za minulý týždeň v nemocnici vykonali 386 antigénových testov, z čoho bolo 16 pozitívnych,“ uviedla hovorkyňa.

Ambulancie a aj lôžkové oddelenia nemocnice pokračujú vo svojej činnosti aj napriek opatreniam, ktoré zaviedli hygienici proti šíreniu nového koronavírusu. Fungovanie v tomto zdravotníckom zariadení je podľa Pavlikovej zabezpečené. „Pre vývoj pandémie je na dennej báze vyhodnocovaná aktuálna situácia a v prípade potreby budú prijímané operatívne riešenia,“ reagovala s tým, že vedenie nemocnice má pripravené v súlade s pandemickým plánom aj riešenia pre prípadné ďalšie zhoršovanie sa situácie. „Významne však môžu zasiahnuť do rozsahu poskytovanej starostlivosti a sú závislé od personálnej situácie v nemocnici,“ doplnila.

Vo zvolenskej nemocnici od konca septembra platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus.

- Reklama -