Jasenie: Odberové miesto zatvorili skôr, záujem bol minimálny

0
Marek Kordík, starosta obce Jasenie (Foto: obecjasenie.sk)

Ak sa v obci Jasenie v Breznianskom okrese prišlo dať počas dvoch kôl otestovať na nový koronavírus zakaždým zhruba 700 a aj viac ľudí, o tretie kolo, ktoré dedina musela zorganizovať počas tohto víkendu, bol záujem minimálny. Odberové miesto preto v nedeľu zatvorili skôr než o ôsmej večer. Konštatoval to starosta Jasenia Marek Kordík.

O odberoch v treťom kole obec občanov vopred informovala a vypracovala aj časový harmonogram podľa jednotlivých lokalít obce, aby ľudia nemuseli dlho čakať.

“Vyskočili sme nad jedno percento, preto sme si testovanie po tretí raz zopakovali. Po oba tieto víkendové dni prišlo len okolo 280 ľudí, medzi nimi i cezpoľní. Záujem zo strany domácich bol minimálny,” reagoval Kordík s tým, že antigénové testovanie opäť zachytilo pár pozitívnych.

Ak by sa testovanie malo opakovať aj v decembri, ako už bolo avizované, nevie, ako to utiahnu z obecného rozpočtu, keďže “peniaze obciam za testovanie sú stále a už dlho iba na ceste”.

V Breznianskom okrese sa okrem Jasenia konalo tretie kolo testovania na ochorenie COVID-19 aj v obciach Dolná Lehota, Valaská, Vaľkovňa a Šumiac.

- Reklama -