Lednické Rovne: Sudca rozhodne o stíhaní muža v prípade dvojnásobnej vraždy, na ktorej sa malo podieľať aj dieťa

0
Foto: HaZZ

Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) bude v nedeľu napoludnie rozhodovať o väzobnom stíhaní Lukáša K. v prípade dvojnásobnej vraždy v obci Lednické Rovne v okrese Púchov.

Sudca pre prípravne konanie o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) väzobne stíhať Lukáša K. obvineného z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy bude rozhodovať od 12.00 h. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Vo štvrtok (19. 11.) v ranných hodinách boli po uhasení požiaru v rodinnom dome v obci Lednické Rovne nájdené dve telá s viacerými bodnými a reznými ranami. Ďalšie tri osoby, z toho dve deti, skončili so zraneniami v nemocnici. Prípad na mieste činu prevzala NAKA a následne vyšetrovateľ obvinil Lukáša K. a podal návrh prokurátorovi ÚŠP ho väzobne stíhať.

“Vyšetrovaním sme zistili, že obvinený mal vraždu naplánovať spolu s jednou z maloletých osôb. Motívom mala byť pomsta za zlé správanie sa k deťom,” uviedol v sobotu (21.11.) hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Vraždu naplánovali počas spánku obetí, čo sa aj stalo. Následný požiar domu mal kamuflovať zločin a zakryť dôkazy. “S požiarom mala obvinenému jedna z maloletých pomáhať, v dome mala rozliať horľavú látku,” dodal Slivka.

- Reklama -